Brooke Shields bájos arcát több mint negyven évvel ezelőtt ismerte meg a világ, amikor szerepelt a Calvin Klein egyik reklámjában. A fiatal modell a divatmárka legújabb farmerját népszerűsítette a nyolcvanas években, méghozzá egy igencsak provokatív divatkampánnyal, amire mindenki azonnal felkapta a fejét. Most, évtizedekkel később a színésznő ismét farmerba bújt, és igazán különleges képek készültek róla. Nem kért a retusból, úgy szerette volna megmutatni önmagát, amilyen a valóságban.

hirdetés

Az 56 éves Brooke Shields nevével még manapság is roppant könnyen el lehet adni bármit. A filmek, sorozatok mellett divatkampányokban is gyakran látható a színésznő. Profi a modellkedésben, ami nem csoda, hiszen a karrierje kezdetén manökenként dolgozott. 11 évesen szerepelt először reklámkampányban, tinédzserként pedig számos fotózást, reklámfilmet vállalt.

Ám az igazi áttörést a Calvin Klein reklámkampánya hozta el számára. Brooke ekkor még csupán 15 éves volt, így nagy port kavart, hogy szétgombolt ingben, az alakját hangsúlyozó pózokban fotózták. A felvételekkel egy szempillantás alatt berobbant a köztudatba.

Brooke Shields negyven évvel később ismét farmert reklámoz: nem kért a retusból

Most, több mint negyven év után ismét egy farmerreklámban bukkan fel. A Jordache darabjait népszerűsíti, retusálás nélkül. A színésznő külön kérése volt a márkától, hogy ne retusálják az alakját, bőrét, mert nem agyonszerkesztett fotókon szerette volna megmutatni, hogy milyen 56 évesen.

Fontos számára, hogy ne csak a korát, hanem a testének változásait is őszintén felvállalja, így nemet mondott a képmanipulációra. Brooke alakja kifogástalan, nincs is szüksége semmiféle finomításra, alakításra. Merész fotóival tökéletesen megidézte a nyolcvanas években híressé vált divatképeit.

Ám, most sokkal merészebbre vette a figurát, egy félmeztelen felvételt is bevállalt. Bár csupán egy nadrágot visel, félig háttal áll a kamerának, így semmi provokatív vagy közönséges töltete nincs a topless képnek. A retust abszolút nem hiányoljuk, Brooke Shields gyönyörű nő, aki nőiességével és kisugárzásával azonnal megfog mindenkit.

A divatmárka sokáig titkolózott az új reklámarcot illetően, eleinte csak pár apró részletét mutatták be a fotóknak. Ám már a pózból egyértelmű volt, hogy Brooke bújt bele a cég nadrágjaiba.

A fotózás során nagyon laza, természetes beállásokban kapták lencsevégre, bármiféle felesleges körítés nélkül. Erre valójában nincs is szüksége, hiszen a megkapó kisugárzása a képeken keresztül is érződik. A csodás képeket Cass Bird készítette.

Ez az első alkalom, hogy ismét farmereket népszerűsít a Calvin Klein kampány óta, ezért szerette volna valós képeken megörökíteni mostani önmagát. 56 éves nőként sokkal érettebben tekint a modellkedésre, nem csak azért, mert tapasztaltabb, hanem, mert ilyenkor már nem munkának, hanem kiváltságnak érzi az ember, ha felkérik egy-egy kampányra. Brooke a People magazinnak mesélt arról, hogy minden ilyen jellegű munkát megtiszteltetésnek vesz, amikor egy márkát, egy életérzést képvisel és a szexi nőiességet közvetíti.

Brooke keményen edzett azért, hogy elégedett legyen a fotók nyújtotta látvánnyal és önmagával. Szerintünk abszolút büszke lehet a testére, és ezzel a gondolattal nem vagyunk egyedül.

A színésznő olyan slágerdarabokat kapott magára, mint az egyenes szárú, a szaggatott, valamint a trapézfarmer. A farmerdivatot továbbra is a kék uralja, de a klasszikus fekete is visszatér.

 

Brooke Shields nem sokat változott az évek során. Kirobbanó formában van, látszik, hogy rengeteget edz és egészségesen étkezik. A fotózás előtt maximális erőbedobással formálta, edzette testét, mivel semmiképp sem szerette volna, hogy képmanipulációval fiatalítsanak rajta. Úgy érzi, mindent megtett azért, hogy csúcsformába lendüljön, a felkészülési folyamat pedig az önbizalmára is jó hatással volt.

 

Kiemelt kép: Theo Wargo / Getty Images. 

Képek a cikkben: Cass Bird/Jordache.

  • Megosztás:
hirdetés