A megújult Babor ampullák a bőr minden igényére tartogatnak egy-egy szépségelixírt, a különféle hatóanyag-koncentrációk optimalizált formában igyekeznek csökkenteni az arcápolás erőfeszítéseit, sőt, miközben erősítik a hámréteg védelmét a környezeti ártalmakkal szemben, magát a környezetet is védik. Első blikkre azt gondoltuk, mindez túl szép, hogy igaz legyen, úgyhogy leteszteltük, mit tudnak a 2 ml-es üvegfiolákba zárt hatóanyagbombák.

hirdetés


Jó ideje próbálom egyszerűsíteni az arcápolási rutinomat, időnként kevés sikerrel. Valahányszor felborul az egyensúly, beindul a szokásos láncreakció: miközben sikerül enyhítenem egy bőrproblémát, belobbantok vele másik kettőt, és így tovább. Ismerős ördögi kör, igaz?

Csökkennek a száraz foltok, de akkor jönnek a pattanások, eltűnnek végre a fáradtság jelei, cserébe viszont beköszön egy makacs irritáció.

Bár hosszú évek óta tudatosan válogatom meg a bőrápolási termékeket, és nagy kíváncsisággal tanulmányozom a különféle összetevők hatásmechanizmusát, még így is nehéz eltalálni azt az érzékeny egyensúlyt, amikor a bőr folyton változó igényeit mellékhatások nélkül sikerül kielégíteni. Mivel olykor nemcsak a hatóanyagokban, hanem azok megfelelő kombinációjában és elosztásában rejlik a kulcs, magyarán, amikor a használt szérum, krém vagy bármilyen tápláló kence nem túl sok, de nem is kevés a bőrnek.

 

Tapasztalatból mondom, hogy ezt nagyon nehéz eltalálni! Könnyen bele lehet keveredni egy olyan végeláthatatlan spirálba, amikor már csak tüneti kezelést végez az ember, míg az egyiket megszünteti, egy másikat generál vele.

Mindig szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, ha egy termék azonnali hatást ígér, rengeteg kencét kipróbáltam már, és úgy vélem, minimum két hét használatra van szükség a látható eredmény eléréséhez, már ha képes bármit is előidézni. A Babor ampullák közül két szettet kaptam meg kipróbálásra, a Multi Vitamin és a Perfect Glow elnevezésű hatóanyag-kombinációk 7-7 üvegfiolába zárt szépségelixírt tartalmaznak. Bár a koncentrátumok alkalmazása összevonható, eleinte külön-külön próbálgattam őket, hogy felmérjem a hatásukat.

Mit tudnak a Babor ampullák? – Szubjektív vélemény

Valahogy megnyugszunk, ha egy kozmetikum kapcsán magas hatóanyag-tartalomról van szó, mert úgy érezzük, na, végre kapunk valamit a pénzünkért. Önmagában azonban egy termék „töménysége” még nem feltétlenül jelent jót, abszolút bőrfüggő a dolog. Csak hogy egy példát említsek, korábban fellázadt és irritációval reagált a bőröm a magas koncentrációjú niacinamid ellen, pedig alapvetően semmi baja ezzel az összetevővel, csak sikerült túlsokkolnom vele.

 

A Babor ampullák optimalizált koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, titkuk a hatékony kombinációban rejlik. 66 évnyi kutatás és szakértelem egyesül a megújult formulákban, de tény, hogy mindenki bőre mást bír el, ilyenformán mindig lutri, melyik összetétel válik be igazán. Ez a Babor számára sem újdonság, így tíz különböző, hétnapos ampullaszettet kínál más-más bőrigényekre szabva. Nem a bőrtípusokat, hanem azok folyton változó igényeit veszi alapul, hiszen a hámréteget naponta érik külső és belső hatások, melyekre eltérő módokon reagál.

Mindegyik ampulla 2 ml, 97%-ban természetes összetevőkből álló szépségelixírt rejt magában. A koncentrátumok vegánok, valamint parabénektől, szilikonoktól, PEG-től, szintetikus polimerektől és színezékektől mentesek, továbbá ásványi anyagokat, laktózt és glutént sem tartalmaznak. Magyarán, a legtöbb irritáló tényezőt igyekeztek kizárni, a minél tisztább formula érdekében.

Perfect Glow a sugárzóan ragyogó, kiegyensúlyozott bőrért

A Perfect Glow elnevezésű koncentrátum kissé tejszínű, folyékony, de nem nyúlós vagy ragacsos anyag. Liftinghatása miatt fáradt, nyúzott, vízhiányos és érett bőrre tudnám ajánlani, de nem egy szimpla ráncok elleni elixírről van szó, a finom barázdák csökkentésén túl sokkal többet tud. Elsősorban van egy azonnali vizuális hatása a ragyogó pigmenteknek köszönhetően, ezért reggelente alkalmaztam.

Ezek a pigmentek nem láthatóak, nem úgy kell elképzelni, mint a highlighterek csillogó szemcséit, észrevétlenül halványítják a bőr foltjait és egyenlítik ki tökéletlenségeit. Ettől négy-öt órányi alvás után is úgy festettem reggel, mintha magamra húztam volna egy láthatatlan filtert. Azonnal beszívódik, nem éreztem, hogy bármit is felkentem a bőrömre, az arcom matt maradt, a smink nem csúszkált rajta, pillanatok múltán ugyanis nyoma sincs a felvitt löttynek.

 

Ez még csak az optikai hatása, ami tényleg azonnali, és nagyon imádtam! Az alkalmazása során semmilyen irritációt nem tapasztaltam, csak élveznem kellett a hidratált, finomabb textúrájú, puha bőr érzetét, bármiféle kellemetlen filmréteg, ragacsosság vagy túlzsírosodási reakció nélkül.

Poliszacharidokkal segíti a hámréteg vízmegtartó képességét, illetve különféle peptidekkel ösztönzi a bőrsejtek hatékonyabb regenerálódását.

A hetedik ampullához közeledve a kombinált, érzékeny bőröm olyan nyugodt állapotba került, hogy semmilyen károsító hatás nem tudta túlzottan zavarba hozni, bár a készlet már elfogyott, még most is azt érzem, hogy sokkal ellenállóbb, erősebb, kiegyensúlyozottabb az arcbőröm. A teszt időszaka alatt két strandolást is sikerült fellobbanó bőrproblémák nélkül zárnom, pedig erős fényvédő használata mellett is hajlamos kiszáradni az arcom a napfény hatására, sőt, gyakran szembesülök kiütésekkel.

Mindig a reggeli arctisztítás után vittem fel a terméket – a 2 ml-ből az arcra, nyakra, dekoltázsra is bőven jutott -, mellette pedig kizárólag a szokásos hidratáló nappali krémemet alkalmaztam, szérumot vagy más egyéb kencét nem is igényelt a bőröm. Az ampullanyitót kapkodás közben is könnyű és biztonságos használni, a rám jellemző bénázással is lehetetlen üvegtörmelékeket összehozni.

A kis mütyür újrahasznosított műanyagból készült, de az összes termék csomagolásánál kiemelt szempont a környezetvédelem. A gyártó nem használ celofánt, PET laminált kartont és forró fólianyomást, a kozmetikumok letisztult külseje ugyanazt az egyszerű és elegáns megoldást képviseli, mint amit a belsejük rejt. A Perfect Glow segítségével máris csökkenteni tudtam az általam használt termékeket, nem volt szükség tüneti kezelésre, így jóval átláthatóbb, minimalizált rutinra tettem szert, nagyobb eredménnyel.

Multi Vitamin a védelem megerősítésére

Szorgalmasan szedem a vitaminokat, általában csak olyankor, ha nem tudok megfelelően táplálkozni, vagyis a kapkodós, rohanós időszakokban. Ám, hogy ezekből vajon mennyit hasznosít a bőröm, azt nem tudom. Ez a multivitamin-komplex célzottan, külsőleg erősíti a bőr védelmét, C- és A-vitaminnal, biotinnal és niacinamiddal táplálja azt. Bár C-vitamin-szérumot gyakran használok, ilyen komplex formulát még nem próbáltam.

 

A Babor ampullák Multi Vitamin nevezetű szettje minden bőrtípusra és bőrállapotra ajánlott, afféle jolly joker, ha fakó, leharcolt, kimerült látványt nyújt az arc. Ezt az állapotot én gyakran hozom, szóval tettem vele egy próbát. Mivel a Perfect Glow 7 napos kúra már lenyugtatta a bőröm, és épp elkerültek a bőrhibák, nem voltam biztos benne, milyen változásra kellene felfigyelnem. Igazából még be sem fejeztem az előbbi kezelést, egy időben azzal, elkezdtem esténként alkalmazni a vitaminos cuccot. A C- és A-vitamin egyaránt fényérzékennyé teheti a bőrt, ezért érdemes lefekvés előtt alkalmazni.

Az esti bőrápoló rituálém általában hosszabb, attól függően, mennyire mutat rossz látványt a bőröm, olykor sok termékből áll. Most nagyon leredukáltam a dolgokat: arcmosás után jött egy kis hialuronsavas szérum, aztán ráküldtem a vitaminkoktélt, végül az éjszakai hidratáló arckrémemmel zártam a gyors műveletet. Ez egy sárgás, nyúlós, de nem ragacsos, gyorsan felszívódó elixír, ami cseppet sem veszett össze a testesebb éjszakai krémemmel.

 

Ó, felüdülés volt! Pláne, hogy a bőröm azután is nyugodt és ellenálló maradt, hogy a Perfect Glow már elfogyott. A niacinamid ellen sem berzenkedett, mint korábban, amikor túltoltam a hatóanyagot. Nem mondanám, hogy a teszt során kevesebb káros hatás érte az arcbőrömet, de tény, hogy azóta is állja a sarat. A gyorsabb sejtregenerálódás érezhető, és most végre azt tudom mondani: ilyen állapotában szeretem az érzékenységre hajlamos, kombinált bőrömet.

Az összes ampulláról és a Babor termékeiről további információkat találsz a márka hivatalos weboldalán, ahol online megvásárolhatók a kozmetikumok. A Perfect Glow 13 950 forintért, a Multi Vitamin 9650 forintért kapható. Tény, hogy nem éri meg hetente ennyi pénzt kiadni, de a Babor bőrmentő ampullák úgy lettek kifejlesztve, hogy a hámréteg SOS-jeleit figyelembe véve, egy-egy hétnapos kúra hosszabb időre képes feltölteni és ellenállóbbá varázsolni az arcbőrt.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Retikül, Babor, Getty Images.

 

 

  • Megosztás:
hirdetés