Ashley Tisdale nem csupán a filmvásznon ultraprecíz, a szépségápolás terén éppen annyira figyel a részletekre. A 36 éves színésznőn meg is látszik a tudatosan felépített rutin, szinte semmit nem változott az elmúlt évek során. A Vogue-nak mesélt alapos szépségrutinjáról.

hirdetés

Bár már a kilencvenes évek végén is szerepelt néhány ismertebb filmben, a valódi sikert a High School Musical, azaz a Szerelmes hangjegyek című film hozta el számára, Zac Efron, valamint Vanessa Hudgens oldalán. Ashley Tisdale igazi dívát játszott a mozikban, az elkényeztetett fruska szerepére pedig még most is simán vállalkozhatna. Az elmúlt évek során nem változott semmit, kislányos bájából egy fikarcnyit sem veszített.

A gyönyörű színésznő a Vogue sorozatában mutatta meg hétköznapi szépségrutinját, és még az egyszerű, könnyed sminktrükkjeibe is beavatta rajongóit.

 

Ashley Tisdale a szépségápolás terén is roppant profi

A legtöbb hasznos praktikát még a nagymamája tanította neki, Ashley már egészen fiatal kora óta jelentős időt szentel a tudatos bőrápolásnak. A színésznőknél ez kicsit sem ritka, néha egy tonnányi makeup landol az arcukon, a káros hatásokat pedig rendkívül fontos elkerülni. Emiatt hamar kialakul náluk egy remek szépségrutin, amitől visszanyerik friss és üde arcbőrüket.

Ashley Tisdale számára a járványidőszakban még inkább fontossá vált a bőrápolás, hiszen keretet adott a mindennapokban. A bezártság sokaknál váltott ki szorongásos tüneteket, a napirend a legtöbbeknél felborult, így maximálisan érthető, hogy rengeteg nő számára ez az énidő jelentette a rendszert a kaotikus hétköznapokban.

A reggeli rutin alapos és átgondolt

Bár sokáig ő maga is csak túl akart esni a procedúrán, és inkább elkapkodta, mára beismeri, az arclemosás az egyik legfontosabb lépés a rutinban. Ashley Tisdale mindenkinek azt tanácsolja, szánjon elegendő időt az arcbőr megtisztítására. Hiába használ valaki hiper-szuper tisztítókat, alaposság nélkül mit sem ér az egyébként nélkülözhetetlen lépés. Természetesen a lemosó minősége szintén sokat nyom a latban, érdemes a bőrtípushoz igazítani a termékeket.

Bőrtípustól függetlenül mindenkinek szüksége van némi utántöltésre, a kitikkadt bőr szó szerint könyörög a legjobb hatóanyagokért. Teljesen mindegy, hogy zsíros, száraz vagy netán normál bőrtípusról beszélünk, a hidratálás elengedhetetlen lépése a gondosan felépített rutinnak. Ashley Tisdale a hialuronsavra esküszik, nem is véletlen, ami méltán népszerű összetevője a különböző hidratáló kencéknek. Nem véletlen, hogy a színésznő úgy fest, mintha még mindig a húszas évei elején járna.

Ha a bőr vízháztartása nem billen ki az egyensúlyából, a bosszúredők, melyek általában a harmincas éveink végén szoktak jelentkezni, nem válnak láthatóvá. Ezek a halvány vonalak még nem az életkor előrehaladtával felbukkanó ráncok, inkább a bőr visszajelzései arról, ha nem megfelelően bántak vele hosszú évekig. A húszas éveinkben elkövetett bőrápolási hibák és hiányosságok eredménye gyakran a harmincas éveink végére mutatkozik meg korai barázdák formájában.

A színésznő nem mindig használt fényvédőt, ám manapság elengedhetetlen lépésnek tartja. Ahogy teltek az évek, egyre fontosabbá vált számára, így most minden reggel beiktatja az UV-sugarak elleni védekezést. A fránya UVA-sugarak a bőr alatti szövetekig hatolnak, ahol maradandó károsodást idéznek elő. Ennek következménye a korai ráncosodás, valamint az erős, látványos pigmentfoltok megjelenése lehet hosszú távon. Éppen ezért valóban rendkívül fontos a fényvédő használata, nem is lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mekkora jelentősége van a szépségápolás szempontjából.

A hétköznapi sminkje irtó egyszerű

Mióta édesanya lett, a sminkelésre szánt percei még inkább megcsappantak, sokkal rövidebb idő alatt próbálja kihozni magából a maximumot. Ashley rendszerint alapozóval egyenlíti ki bőrtónusát, bár a szimpla hétköznapokon egyszerű, könnyed verziót használ. Ha egy fontosabb eseményre igyekszik, akkor erősebb fedést választ, ám a mindennapokban szereti elkerülni a maszkos, művi hatást. A tökéletes végeredményt púder segítségével éri el, amit még egy kis bronzosítóval és kontúrozással is feldob.

Különösen figyel a kritikus területekre, mint például a szem alatti sötét foltok vagy az arccsont körüli részek. A megfelelő kiemelés vékonyabbnak mutatja az arcot, miközben a fekete karikák eltüntetése üdébb, élettel telibb tekintetet varázsol.

Ashley Tisdale a gyors sminknél sem hagyja ki a szemöldökformázást, hiszen ez határozza meg az arc igazi kontúrját. A szemhéjára könnyed, púderes árnyalatokat visz fel, nem tolja túl a színeket és a rétegeket, a sminkjét pedig szempillaspirállal tökéletesíti. Végül folyékony pirosítóval és egy finom, lágy tónusú rúzzsal zárja a procedúrát.

Kiemelt kép: Dominik Bindl/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés