Ha a bőr veszít nedvességtartalmából, rugalmatlanná válik, könnyen húzódik, feszül, és kevésbé ellenálló a külső-belső hatásokkal szemben. A hidratáló arckrémek alapvető fontosságúak, az idő melegedésével pedig még nagyobb jelentőséggel bírnak, hiszen a nyári időszak sokaknál meghozza a vízhiányos tüneteket. Ez egy bőrállapot, ami minden bőrtípusnál előfordulhat időszakonként, épp ezért kell nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésére. Míg a szeles, hideg időben a testes, olajosabb kencék javítanak a helyzeten, ilyenkor ezek a formulák már kényelmetlen érzetet keltenek a bőrön. Árakkal mutatjuk azokat a könnyen felszívódó, nedvességpótló termékeket, melyek a szezon legnépszerűbb hatóanyagait tartalmazzák!

hirdetés

Néhány nap múlva berobban a nyár, de már most is érzékeljük az időjárás változásából adódó bőrproblémákat. Az erősebb UV-sugárzás, a fokozottabb izzadás, valamint a kevés folyadékbevitel nem csak együttesen, hanem külön-külön is belobbanthatja a szomjas bőr érzékenységét.

A dehidratált bőrállapot nem egyenlő a száraz típussal, akkor is kitikkadhat a hámréteg, ha megfelelő mennyiségben termel faggyút. Nem csak a hideg levegő száríthatja ki a bőrfelszínt, melegben például könnyebben szökik a nedvesség, télen ezt a fűtésszezonban érzékeljük leginkább. Bár a fényvédő használata és az alapos hidratáció egész évben nélkülözhetetlen, ebben az időszakban még inkább fókuszba kerülnek ezek a nélkülözhetetlen lépések. Tavasszal és nyáron nem csak az arcbőr igényel más típusú gondoskodást, a kényelmi szempontokat éppúgy figyelembe kell venni.

Érdemes lecserélni a hideg szezonban jól bevált testesebb, olajosabb termékeket vizes, géles állagú kencékre, melyek gyorsabban felszívódnak, és nem hagynak zsíros felszínt maguk után. Intenzíven hidratáló összetevőiknek köszönhetően hatékonyan töltik fel a kitikkadt, vízhiányos bőrt. A galériában a legnépszerűbb hatóanyagokat tartalmazó kencék sorakoznak, árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk őket.

 

A hidratáló arckrémek között bizony-bizony van különbség

Sokan úgy gondolják, hogy csak és kizárólag száraz bőrtípus esetén fontos a hidratáció, ám ez hatalmas tévhit. Bőrtípustól függetlenül mindenkinek szüksége van a szezonhoz passzoló arcápolási rutinra. Azt azonban nem árt szem előtt tartani, hogy amit télen simán elbír az arcbőr, az nyáron nem feltétlenül előnyös számára, a korábban megszokott összetevőktől is fuldokolhat. A zsíros, testes krémek nehezebben szívódnak be, s bár a szeles, fagyos időjárás szárító hatásával szemben tökéletesen működnek, a nyári melegben a vizes, géles formulák sokkal kellemesebb érzetet keltenek a bőrön.

Érdemes alaposan átolvasni az összetevők listáját. Az erősebb UV-sugárzás, a hatalmas forróság teljesen másként hat a bőrre, mint a téli szezon sajátosságai. Intenzíven hidratáló alapanyagokra van szükség ahhoz, hogy az arcbőr egészségesen és ragyogóan vészelje át a nyári időszakot. Napkárosodás esetén nem csak nedvességéből veszít a hámréteg, hanem érzékenyebbé válik. Megesik, hogy olyan formulák is irritálhatják, amiket korábban kifejezetten szeretett.

 

A hialuronsavval aligha lehet mellélőni, elképesztő mértékben hidratál, növeli a bőr vízmegtartó képességét. Mindenféle bőrtípus hasznot húzhat belőle, hiszen javítja a hámréteg védekezőképességét, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig még különböző problémák esetén is bevethető. Hatására csökken az irritáció, a kényes arcbőr kiegyensúlyozottabbá válik.

A poliglutamin sav szintén zseniális, nem véletlenül népszerű összetevője az arcápolási termékeknek. Ötször hatékonyabban köti meg a vizet, mint a hialuronsav, így a száraz, kitikkadt hámrétegeket pillanatok alatt gatyába rázza. A kettő együttes használata igazi jolly joker, ha hidratálásról van szó. A hialuron a bőr mélyebb rétegeibe hatolva billenti helyre a vízháztartást, miközben a poliglutamin nem engedi elszökni a nedvességet.

A csiganyálka az elmúlt időben kifejezetten trendi alapanyaggá vált, a koreai arcápolási trükkök hazai terjeszkedésével igazi toplistás összetevő lett belőle. A siker nem véletlen, a furcsa nyálkakivonat elképesztően hat a hámrétegre, feltölti a vízhiányos bőrt, fokozza a védekezőképességet, valamint hatékonyan benntartja a nedvességet. Nem képez filmréteget, nem tömíti el a pórusokat, ráadásul remekül támogatja az arcbőr megújulását, hiszen nem csak a felszíni réteg rugalmasságát javítja.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés