A megfelelő árnyalatú alapozó vagy BB-krém megtalálása nehéz feladat, főleg, ha egy új kozmetikumot szeretnél kipróbálni. Emellett a bőrtónusod is változik néhány árnyalatnyit az év során, hiszen nyáron lebarnulsz, télen pedig kifakulsz – már ha nem szoláriumozol. Az arcszínhez igazodó, színtelen hidratáló azonban azt ígéri, megoldja ezt a problémát. Valóban ez történik, vagy csupán átverés az egész?

hirdetés

Az utóbbi években megjelentek a piacon olyan termékek, melyek színtelenek, a bőrrel érintkezve azonban átveszik annak tónusát. Legalábbis ezt ígérik. Más termékek nem állítanak ekkora elvárásokat maguk elé, és bizonyos árnyalatokban kaphatók, vagyis színezett készítmények.

Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy sok esetben nagyon kicsi a választék a különböző tónusokból. Vagy épp nem elég világos, vagy nem elég sötét a kence, olykor két színsáv közé esne az, ami pontosan megfelelne. Az arctónushoz igazodó hidratáló esetében azonban fehér az alaptermék, de felkenve elszíneződik, méghozzá felveszi az arc árnyalatát. Vagy mégsem?

Az arcszínhez igazodó hidratáló valóban képes illeszkedni a bőr árnyalatához?

Legyen szó hidratálókrémről, BB-krémről vagy alapozóról, a tökéletes tónus eltalálása még gyerekcipőben jár az efféle kencék esetében. Sőt, egyes termékek még abban sem. Az alábbi videóban egy olyan alapozót próbálnak ki, ami azt ígéri, hogy illeszkedni fog az arcszínhez.

A terméket először egy igen világos bőrű videós, majd sötét bőrű barátnője is felviszi. Az eredmény nem túl meggyőző. A termék egyáltalán nem alkalmazkodik a bőrszínhez, és még az állaga, fedése sem nyeri el a tetszésüket. Mindemellett pedig egy furcsa fehér réteget is hagy az arcon, ami különösen lerontja az összképet.

 

Az ehhez hasonló készítmények jönnek-mennek a piacon, de egy olyat se találtunk, ami valóban illeszkedett volna az arc színéhez, és emellett állaga, fedése is jó lett volna. A szakértők szerint a minden bőrtónushoz illeszkedő színtelen alapozók csupán marketingfogások, valójában nem működnek mindenki számára. De mi a helyzet azokkal a hidratálókrémekkel, amelyek csupán elszíneződnek? Ezek többsége nem ígéri, hogy egy az egyben a bőrszínhez igazodna, ám az efféle kozmetikumok éppúgy különböző árnyalatokban kaphatók.

Színtelenből színes

A beautygab.com oldal által megnevezett legjobb színváltós alapozó szintén megbukott, amikor azt YouTube-on sötétebb bőrűek tesztelték. Egyes termékek jobban teljesítettek, de nehezen beszerezhetők és viszonylag drágák. Ha pedig így is ki kell választanod egy árnyalatot, akkor miért színtelen? Hiszen ez csak nehezebbé teszi a megfelelő tónus megtalálását.

 

A hidratálókrémeknél azonban kicsit más a helyzet. Mivel azok jóval könnyedebbek, alacsonyabb fedésűek, mint egy alapozó, az esetükben nem annyira fontos a tökéletes árnyalat. Persze mellé lehet nyúlni, de a hiba mégsem annyira feltűnő. Ilyen krémekből azonban már igen jó kínálat van a hazai boltok polcain is. Ezek a termékek tipikusan „az én bőröm, csak jobb kiadásban” effektust adnak, kipihentebbnek fogsz tűnni, de nem látszik, hogy van rajtad valami, ami ezt a hatást kelti.

Tehát mondhatjuk, hogy ugyanazt teszi, mint egy CC-krém. Csupán azzal a különbséggel, hogy az eleve színezett, ez pedig nem. Ha megtalálod az árnyalatodat és a jó formulát, ráadás érdekesség lehet a színváltoztatás, de alapjaiban nem ad hozzá ezenkívül semmilyen pluszt. Hiszen nem a te egyedi arcszínedhez fog illeszkedni, csak ahhoz hasonló lesz.

 

Összességében tehát a teljes mértékben az arcszínhez igazodó hidratáló nem igazán azt nyújtja, amit ígér, nagyobb körülötte a felhajtás, mint benne a logika és a hasznosság.

A második bőrként teljesítő, valóban az arc tónusaihoz alkalmazkodó színtelen alapozók fénykorára még várni kell, de bőrtökéletesítő hidratálókból már beszerezhetsz olyat, ami tényleg beválik. Csak ne vedd készpénznek azt, hogy 100%-ban arcbőröd színét látod viszont a termékben. Ha viszont nem szeretnél kísérletezni, egyelőre maradj a jól bevált, színes CC- vagy BB-krémednél, alapozódnál.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés