Egy profi arckezelés valóban csodákra képes, ősszel pedig a mélyen regeneráló, látványosabb eredményt ígérő eljárásokat is be lehet vetni. Az otthoni, tudatos bőrápolás elképesztően fontos részét képezi a mindennapoknak, ám sokszor a házilag elvégezhető lépések nem nyújtanak elegendő gondoskodást ahhoz, hogy a hámréteg megújuljon, megőrizze rugalmas, feszes képét. A nagyobb volumenű beavatkozásokhoz tanácsos felkeresni egy profi szakembert, aki kozmetikai körülmények között javít a megfáradt, kimerült arcbőr állapotán.

hirdetés

A tudatos étkezés és életmód mellett a tudatos otthoni arcápolási rutin kialakítása is utat tört magának, a legtöbb nő igyekszik hasznos hatóanyagokkal ellátni bőrét. Minden bőrtípus más összetevők segítségét igényli, ahogy az érzékeny vagy száraz hámréteg esetén, úgy az öregedő bőr esetében is eltérő termékek, kozmetikumok alkalmazása célszerű.

Előfordul azonban, hogy a házi ügyeskedés nem elegendő, a bőrnek sokszor szakértői segítségre van szüksége a teljes megújuláshoz. Néhanapján érdemes meglátogatni egy profi kozmetikust vagy szalont, ahol remek kezelésekkel elő tudják segíteni a bőr regenerációját, ezzel együtt pedig a ráncok halványítását, illetve a feszesség megőrzését. Nem minden eljárás végezhető az év teljes időszakában, vannak olyanok, amelyeket csupán idényszerűen tanácsos bevetni. Mutatjuk, melyek azok, amelyeket az őszi szezonban kipróbálhatsz.

 

4 hatékony arckezelés, amit ősszel érdemes kipróbálni

Dermarolleres kezelés

A dermarolleres kezelés az egész év során bevethető, többalkalmas kezelési eljárás. Serkenti, elősegíti a sejtmegújuláshoz szükséges folyamatokat, így hatékonyan küzd az ellen, hogy a bőröregedés kezdeti jelei látványossá váljanak. Az apró tűkkel ellátott henger szó szerint csodát tesz az arcbőrrel, előidézi, sőt, fokozza a hámréteg regenerációját, halványítja a ráncokat és a pigmentfoltokat.

Hatását úgy éri el, hogy serkenti a keringést, ezzel együtt pedig a sejtanyagcserét és a fontos tápanyagok áramlását is. Nem véletlenül hívják más néven kollagénindukciós eljárásnak. A rollerezés következtében a kollagéntermelés is magasabb fokozatra kapcsol, tehát a bőr rugalmasságának megőrzéséhez éppúgy hozzájárul. Mivel az apró tűszúrások finom, pici csatornákat nyitnak meg, a dermaroller használata után felvitt hatóanyagok sokkal mélyebbre hatolnak a bőr rétegeiben, ezáltal jelentősebben ki tudják fejteni pozitív hatásukat.

Noha sokan mondják, hogy a szépségért meg kell szenvedni, ez a kezelés nem kellemes, azonban cseppet sem fájdalmas. Mivel minimális mértékben hagy nyomot maga után, a nap bármely szakában bátran elvégezhető. A kezelés bőrpírra hajazó piros foltokat eredményez, ami gyorsan elmúlik. A látványos hatás eléréséhez több alkalomra van szükség, az eljárást pedig nagyobb időközönként tanácsos megismételni.

Gyümölcssavas hámlasztás

Ha valamit érdemes szakemberre bízni, az egyértelműen a hámlasztás. Noha az otthon bevethető hámlasztó hatású termékekkel lehet kísérletezni, még azokkal is könnyedén túl lehet tolni a bőrmegújítást, nemhogy az erősebb, kozmetikai környezetben alkalmazható hatóanyagokkal. A hámréteg szó szerint éhezik a regenerációra, éppen ezért célszerű felfrissíteni azt, és megszabadulni az elhalt bőrsejtektől.

A gyümölcssavas hámlasztás esetében sem azt kell elképzelni, hogy az ember arcbőre egy az egyben lemállik, majd ennek eredményeként pedig ott lesz a friss, egészséges felület. A kozmetikai eljárás kíméletesen újítja meg a bőrt, bőrproblémák, hegek és ráncok ellen éppúgy sikerrel bevethető. Érdemes az őszi-téli időszakra datálni a kezelést. A hámlasztás következtében a bőr érzékennyé válik, különösen a napfényre, a látványos eredményhez ráadásul több alkalomra lesz szükség.

Serkenti a kollagéntermelést, eltünteti a pattanások utáni hegeket, halványítja a ráncokat és élettel telivé varázsolja a bőrt. Mivel nem egy drasztikus, erőteljes eljárásról van szó, durva nyomokat nem hagy maga után, az őszi-téli időszakban a nap bármely időpontjában elvégezhető.

 

Lézeres mélyhámlasztás

A lézeres mélyhámlasztást szintén az őszi-téli időszakban tanácsos megejteni, hiszen fényérzékennyé teszi a bőrt. Az eljárás gyakorlatilag a kozmetikai hámlasztás továbbfejlesztett változata. Egy lézergép és az azáltal kibocsátott infravörös fény segítségével újítja meg a hámréteget. A legjobb, hogy bőrtípustól és -problémától függően személyre szabható a kezelés, így jóformán bárki kipróbálhatja, aki felfrissítené az arcbőrét.

Nem csupán a bőr felszínén fejti ki a hatását, a mélyebb rétegekig hatol. Ráncok, pigmentfoltok, hegek ellen kiválóan működik, hatékonyan serkenti a sejtregenerációs folyamatokat. A személyre szabhatóság mellett hatalmas előnye még, hogy csupán egyetlen kezelés is látványos eredményt ígér, nem feltétlenül kell 5-10 alkalommal ellátogatni a kozmetikushoz, persze a bőr állapotától függ.

Oxigén-arckezelés

Az oxigén-arckezelés az egyik legnépszerűbb bőrmegújító eljárás, amit leginkább a kíméletességének köszönhet. Más hatóanyagokhoz és tápanyagokhoz hasonlóan a hámrétegnek oxigénre is szüksége van ahhoz, hogy megőrizze fiatalos, rugalmas és üde megjelenését. A kezelés több formában elérhető, minden alkalommal érdemes utánajárni, hogy az adott szalon vagy kozmetikus szakember melyik eszközt veti be a bőr megszépítéséhez.

Az eljárás elősegíti a szabad gyökök elleni küzdelmet, halványítja a ráncokat és felfrissíti a nyúzott hámréteget. Ez az arckezelés nem csak ősszel végezhető, noha az ideális időpont nagyban függ attól, hogy önmagában, vagy éppen más kezelésekkel kombinálva alkalmazza az ember lánya. Amennyiben valamilyen hámlasztó eljárással társul, az arcbőrt már óvni kell az erőteljes napfénytől.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés