A mikrotűs kezelés látványosan javítja a bőr textúráját, ráncok és hegek ellen éppúgy bevethető. Regenerálja és megújítja a hámréteget, lassítja a bőröregedés folyamatát.

hirdetés

Sokan a tű hallatán kapásból frászt kapnak, pedig a modern mikrotűs kezelések a kevéssé invazív beavatkozásokhoz sorolandók, csak minimális, vagy alig érzékelhető fájdalommal járnak. Bár maga az elnevezés kissé rémisztő lehet, a mikrotűs eljárásoktól nem kell megijedni, a kezelés előtt érzéstelenítik a területet, így maga a folyamat nem fájdalmas, ráadásul a gyógyulási idő is rövidnek számít.

De kinek érdemes kipróbálnia, és miben tud segíteni a mikrotűs kezelés?

 

Mi is az a mikrotűs kezelés?

Bár rémisztően hangzik, a mikrotűs kezelés egy minimál invazív eljárás, ami tulajdonképpen a dermaroller egy továbbfejlesztett, modern és még hatékonyabb változata. Az eljárás során apró tűszúrásokkal mikrosérüléseket hoznak létnek a bőrben, ami válaszra készteti a hámréteget, s ezzel egyfajta öngyógyító, megújulási folyamatot kezdeményeznek.

Ha valakinél az apró tűszúrások még nem verték ki a biztosítékot, a sérülés szó hallatán már lehet, hogy meginog egy kicsit, de fontos kiemelni, hogy a kezelés során keletkező aprócska sérülések nem fájdalmasak, gyorsan gyógyulnak, ráadásul csak néhány napon át érzékelhető bőrpír formájában válnak láthatóvá.

Ma már több különböző mikrotűs eljárás között lehet válogatni. Vannak olyanok, amelyek rádiófrekvenciával kombinálják a mikrotűs kezelést, míg mások villanófényes mechanizmust visznek a folyamatba. Minden esetben érdemes szakember véleményére alapozni a választást, s adott bőrprobléma és bőrtípus szerint kérni a megfelelő eljárást.

A mikrotűs kezelésekről azonban általánosságban kijelenthető, hogy az apró tűszúrások által létrehozott sérüléseknek köszönhetően a bőr látványosan megújul. A regeneráció és a változás már egy kezelés után is érzékelhető, de általában 2-3 alkalomra van szükség a tökéletes eredményhez. A gyógyulási folyamat kifejezetten gyors, pár nap alatt végbemegy. Ilyenkor fokozottan figyelni kell a fényvédelemre, valamint követni kell a szakember utasításait.

 

Hogyan hat?

A modern mechanizmus tulajdonképpen a bőrt készteti arra, hogy megújítsa önmagát. Az apró sérülések beindítják a bőr természetes gyógyulási folyamatait, ezáltal a hámréteg regenerálódik, miközben az eljárás a kollagén, illetve elasztin termelődésére szintén serkentőleg hat. A megnyitott kis csatornákon keresztül ráadásul sokkal mélyebbre juttathatók a bőr számára hasznos hatóanyagok, így a mikrotűs kezelés valóban széles körű ápolást tesz lehetővé.

Az eljárás következtében új, egészséges szövetek képződnek, ezáltal a bőr textúrája, szerkezete látványosan javul. A hámréteg kisimulttá, rugalmassá válik, a bőrkép sokkal egységesebb és üdébb hatást kelt a gyógyulás után. Mivel segíti a sejtregenerációt, nemcsak szebbé teszi az arcbőrt, de a bőröregedés lassításában is fontos szerepet vállal.

Kinek érdemes kipróbálnia?

Mivel a mikrotűs kezelés pozitívan hat a kollagén-, illetve elasztintermelésre, hatékonyan küzd a bőröregedés ellen. Éppen ezért ráncok és barázdák ellen abszolút érdemes bevetni, akár már megelőzés céljából is. Halványítja a meglévő finom redőket, lassítja a bőröregedést, feszessé és rugalmassá, tónusossá varázsolja a hámréteget. Annak, aki szeretne fiatalos maradni, vagy tenni akar az idő előtt fellépő petyhüdtség ellen, de tart az invazív eljárásoktól, a mikrotűs kezelés tökéletes választás lehet.

A ráncok elleni küzdelem mellett más bőrproblémák esetén is érdemes a mikrotűs kezelésre voksolni. A bőr öngyógyulása és a hámréteg regenerációja nem csupán a ráncokat halványítja el, a csúnya hegekkel éppúgy képes elbánni. Az eljárás szépen halványítja az aknék, pattanások után maradt csúnya nyomokat, de a pigmentfoltok és a napkárosodás okozta tünetek erősségéből szintén visszavesz.

Pórusai ugyan mindenkinek vannak, de a tág, nagyon látványos pórusok sokak számára okoznak bosszús pillanatokat, esztétikailag nagyon zavarók tudnak lenni. A mikrotűs eljárás azonban a ráncok és a hegek mélységének, méretének csökkentése mellett az elernyedt falú, tág pórusokat is finomítja, összébb húzza azokat, ezáltal egységesebb, szebb bőrképet eredményez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés