A bőrfelszín hegesedését, egyenetlenségét többféle ok előidézheti, például gyulladásos betegség, sérülések, genetika vagy súlyosabb akné. A hegek lassan gyógyulnak, sok esetben maradandóak lehetnek, ám a regenerálódási folyamat felgyorsítható például lézeres hegkezeléssel.

Az Erbium lézeres hegkezelés tartós megoldás hegek ellen

A lézeres hegkezelésnek több fajtája létezik, most az Erbium lézeres hámlasztásról lesz szó, ami gyors eredményt és kíméletes eljárást biztosít. A kezelés egy adott bőrfelületre fókuszál és közvetlenül fejti ki a hatását a bőr legfelső rétegében, az epidermiszben.

A lézersugarak a bőr mikro-rétegeiben elnyelődve serkentik a kollagén- és elasztin termelődését, amik hozzájárulnak a bőr szerkezetének megújulásához. A lézer továbbá elpárologtatja a bőrfelszínen lévő sejtrostokat, ezáltal hozzásegítve a bőrt természetes öngyógyító folyamatainak beindulásához.

A kezelés minden bőrtípuson alkalmazható, felületi bőrhibák, tehát akné után maradó foltok, pigmentfoltok és ráncok kezelésére. A bőrfelszín gyengéd hámlasztása lehetővé teszi az új, egészséges bőrréteg megújulását, míg a kollagéntermelés serkentése révén a bőr teltebb lesz, ezáltal azok egyenetlenségei is kisimulnak.

A lézer ott hat, ahol a probléma van, tehát a bőr szerkezete máshol nem sérül meg. A kezelés fájdalommentes, azonban a hámlasztás hatására pár napig esetleges pirosság, duzzanat, viszketés előfordulhat. Néhány nap múlva tapasztalható az elhalt hámsejtek púderszerű leválása és a rózsaszínes, új bőrréteg előbukkanása.

Ez a bőrréteg fokozatosan halványul és a bőrtónus egységessé válik. A kezelések után és között kiemelten fontos a fényvédelem, így megfelelő fényvédő termék használata mellett kerülni kell a túlzott napsugárzást és a közvetlen hőhatást is a pigmentációs zavarokat elkerülése miatt.

A kezelés időtartama az adott bőrfelület nagyságától függően változik, de nagyjából fél órával kell számolni. Az optimális eredmény elérése érdekében javasolt pár alkalommal megismételni a lézeres hámlasztást, egy kezelés ára körülbelül 80 000 forinttól kezdődik.

Bár az ára kicsit borsos, de nagy előnye, hogy hosszútávú, tartós és látványos eredményt ad. Aki hosszú ideje küzd hegekkel, pigmentációs problémákkal, és a krémek, egyéb kezelések nem hoztak eredményt, érdemes lehet kipróbálnia az Erbium lézerkezelést.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés