A HIFU az egyik legnépszerűbb non-invazív, vagyis nem sebészeti eljárás, amelynek már a továbbfejlesztett technológiája is elérhető a szépülni vágyók számára. A 3G kezelés lényege, hogy eléri a bőrszövet mélyebb rétegeit, és a sejteket stimulálva magasabb fokozatra kapcsolja a kollagéntermelést. Az arcon, a nyakon, a tokán és a dekoltázson egyaránt alkalmazható feszesítés és kontúremelés céljából.

hirdetés

A bőröregedés tünetei alatt nemcsak a ráncokat, szarkalábakat, barázdákat értjük, hiszen idővel a bőrszövetek elvékonyodnak, kevésbé tartják magukban a nedvességet, itt-ott megereszkednek, petyhüdtté válnak, és mindennek a tetejébe még zsírszövet is lerakódhat a lelógó bőrredők között, például az állvonal alatti területen.

Az elmászó kontúrok talán még a ráncoknál is több bosszúságot okoznak, mert teljesen megváltoztatják a megjelenést, fáradtnak, nyúzottnak, mogorvának tüntetik fel az arcot. A 3G HIFU-kezelés a ráncfeltöltéssel ellentétben nem juttat be kollagént a bőr alá, hanem a fibroblasztok sejtjeit stimulálja, ezáltal serkenti a természetes kollagénszintézist.

Mivel az eljárás a bőr mélyebb rétegeit is érinti, beindul egy regenerációs folyamat, melynek következtében a bőrszövet szinte újjáépíti önmagát, így a hatás sokkal látványosabb, és tovább tart, mint az injekciós bőrfeszesítő módszerek esetében.

Hogy működik a 3G HIFU-kezelés?

A HIFU-kezelések intenzív, fókuszált ultrahangos rezgéshullámmal stimulálják a bőrszöveteket. A harmadik generációs készülékek ultrahanghullámai három különböző mélységben érik el a bőrt.

A bőrszövetbe jutva 60-85 Celsius-fokra melegítik fel az elasztint, valamint a kollagént termelő sejteket – a környező szövetek megsértése nélkül -, melyek fokozottabb működésre kapcsolnak. A legtöbb bőrfeszesítő eljárás csupán a felszínen, az epidermiszben fejti ki hatását, ami szintén nem alábecsülendő, hiszen jelentősen megnő a bőr ellenálló képessége, de a 3G HIFU ennél is továbbmegy.

A kezelés után azonnali javulás tapasztalható, de mivel a bőr fokozatosan regenerálja önmagát, még hónapok múltán is látványos marad az eredmény. Az eljárás nem jár fájdalommal, csupán enyhe kellemetlen érzés tapasztalható.

Ám kárpótlásul, a bőröregedés számos tünetét visszaszorítja a módszer, hiszen a fokozottabb elasztin- és kollagéntermelésnek köszönhetően simább, egyenletesebb, feszesebb, rugalmasabb lesz a bőr, és mivel a felhám alatti rétegek megerősödnek, javul a szövetek nedvességmegtartó képessége. Az ultrahanghullámok a kötőszövet és az izomréteg határáig hatolnak, vagyis az arckontúrok lényegesen megemelkednek, és a megroskadt alátámasztás újjáépül.

Nem csak az arcon hatékony!

A 3G technológia tulajdonképpen a test legproblémásabb területein alkalmazható, ahol a leglátványosabban indul be a bőröregedés. Hatékony megoldás lehet a nyak lelógó bőrredőinek eltüntetésére, illetve a dekoltázs feszesítésére. A toka általában úgy jön létre, hogy az alsó állkapocs pereme alatti bőr elveszíti rugalmasságát, megnyúlik, és a fellazult kötőszövetek láthatóbbá teszik a bőrfelszín alatt megbúvó zsírréteget, mely tartás híján kitüremkedik.

A 3G HIFU-technológia megerősíti a kötőszöveteket, ezáltal az elmászó arckontúrok visszakerülnek a helyükre, így a toka mérséklődik, vagy visszahúzódik. A HIFU a regenerációs folyamatok stimulálásával a pattanások után maradt hegeket is csökkenti, melyek a módszer hatására világosabb színűvé válnak, és jobban beleolvadnak az arc tónusába.

Az eljárás gyors, nagyjából egy órát vesz igénybe, de az eredmények a bőr típusától, állapotától függően eltérőek lehetnek. Már egy kezelés is látványosan javítja a megjelenést: elhalványodnak a ráncok, szarkalábak, a megereszkedett területek csökkennek, és simább, kevésbé texturált felület jellemzi a bőrt.

Bár nem sebészeti beavatkozásról van szó, érdemes konzultációt kérni a bőrfeszesítés előtt, melynek során részletesen átbeszélheted a szakemberrel az esetleges kizáró tényezőket, és tudomást szerezhetsz az eljárás metódusáról, valamint az azt követő bőrápolásról, amivel sokáig fenntartható az elért eredmény.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés