Sajnos a toka nagyon alattomos jelenség, bárkinél, kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül jelentkezhet, ha van rá hajlam. Ha már kialakult, akkor sem reménytelen a helyzet, de még jobb, ha még azelőtt rendszeresíted az arctornagyakorlatokat, amíg még nem nagy a baj.

Arctornával toka ellen

Az arc és a nyak izmainak edzése nagyon fontos szerepet játszik a fiatalos bőr megőrzésében és a toka kialakulásának megelőzésében. Ha ugyanis az izmok ernyedtek, a bőr elveszíti rugalmasságát és a benne található zsírréteg megereszkedik. Ez a jelenség az áll körül a toka, vagy viccesen a dupla áll.

Az alábbi videóban egy nagyon hatásos gyakorlatot láthatsz, amit egy-két perc elvégezni, viszont az optimális eredményért naponta öt alkalommal érdemes időt szánni rá. Ehhez helyezkedj el kényelmesen, lélegezz be és ki néhányszor, majd hajtsd hátra a fejed óvatosan. Ebben a pózban dugd ki a nyelvedet és próbáld elérni vele az orrod hegyét. Ne erőlködj, csak amennyire a tested engedi. Végezd el másodjára is a gyakorlatot, ekkor keresztezd a kezeid a mellkasod előtt. Ez segít, hogy minél jobban nyúljanak az izmaid.

Ez a gyakorlat segíteni fog, hogy megerősödjenek az áll és a nyak körüli izmok, és eltűnjön vagy egyáltalán meg se jelenjen a toka. Emellett érdemes még figyelned a táplálkozásra, a rendszeres mozgásra és folyadékfogyasztásra, ami ugyancsak elősegítik a szép és feszes bőr megőrzését.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés