Sajnos a tokát nem kell bemutatni, rengeteg ember szenved tőle, nemtől, kortól, testsúlytól függetlenül. Kialakulásának legfőbb oka, a genetikai hajlamon kívül a rendszertelen vagy egyáltalán nem végzett testmozgás, aminek hatására az izmok elernyednek és már nem képesek helyén tartani a bőrben található felhalmozódott zsírréteget.

Apró trükkök a toka eltüntetésére

Az első lépés tehát az, ha az ember elkezd becsületesen edzeni és arctorna gyakorlatokkal erősíteni ezt a területet. Ennek egy nagyon egyszerű és gyors módját ebben a cikkben olvashatod. Persze ahhoz, hogy ennek eredménye legyen, idő kell, így tűzoltásnak trükközhet az ember egy kicsit a megjelenésével, hogy kevésbé legyen feltűnő az a fránya második áll.

Az egész lényege, hogy elterelődjön a figyelem a tokáról, így a hajnak, sminknek, öltözködésnek nagyobb szerepe van, mint gondolnánk. Elsőként érdemes kerülni a kibontott hajat, különösen, ha göndör és állig ér. Jobb, ha magas lófarokba kötjük, ez ugyanis felfelé nyújtja az arcot, ellentétben a kibontott hajjal, ami még jobban lefelé húzza az arcot.

A másik trükk, hogy az arc egyéb részeire kell terelni a hangsúlyt. Mindenképpen kerüljön pici highlighter az arccsontra, a szemöldök alá és felfelé irányuló mozdulatokkal a púdert se hagyjuk ki. Az állkapocs bronzosítása is jó ötlet ilyenkor, hiszen általa feszesebbnek, kontúrosabbnak, keskenyebbnek tűnik az arc. Rúzs tekintetében előnyösebb választás a sötétebb színek vagy szájfény használata, amivel ugyancsak az arcra terelődik a hangsúly.

Az öltözködésben kerülni kell a zárt felsőket, pulóvereket, és inkább a nyakat, kulcscsontot láttatni engedő darabokat válasszunk. Így ugyancsak elterelődik a tokáról a hangsúly és a nyak, mellkas kerül előtérbe.

Ezek a trükkök persze csak ideiglenes megoldást adnak, a nagyobb hangsúly a megelőzésen van, az egészséges táplálkozás és a testmozgás által. De azért ha lehet csalni, miért ne tennénk.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés