A merész menyasszonyi ruhák határozottan meghódították az esküvői divatot, ám nem árt óvatosan bánni a feltűnő, egyedi részletekkel. Beleférhet a nagy napon az izgalmas szabás és az átlátszó anyag, de figyelni kell az apró részletekre is.

hirdetés

Az esküvői divat ugyanúgy változik, ahogy az utcai trendek. Évről évre más fazonok számítanak igazán divatosnak, na persze, a klasszikus szabásokkal soha nem lehet mellényúlni. Miközben sokáig a hercegnős ruhák számítottak igazi menyasszonyi daraboknak, az elmúlt években a testhez simuló és a sellőfazonú kreációk határozottan átvették a vezetést. Nem csak a vonalvezetésben történt változás, a merészebb, feltűnőbb és dögösebb darabok éppúgy beférkőztek a kínálatba.

Fontos leszögezni, hogy menyasszonyként semmi nem lehet sok vagy túlzás, hiszen ez a nap az aráról és a vőlegényről szól. A ruha kiválasztásakor azonban azon túl, hogy az adott fazon jól áll-e, passzol-e a személyiséghez, nem árt figyelembe venni olyan dolgokat is, mint például az esküvő helyszíne, hangulata. A ruhának ugyanis nem csak a menyasszonyhoz kell tökéletesen passzolnia. A nagy nap akkor lesz teljes és jó értelemben emlékezetes, ha az ara megjelenése és a ceremónia tökéletes összhangot teremt.

Kép: Fernanda Calfat / Getty Images for Ines Di Santo/Getty Images.

 

Merész menyasszonyi ruhák a nagy napon

Átlátszó ruhák

Az átlátszó anyagok, vagyis a „meztelen divat” az esküvői trendek között is felbukkant az elmúlt időszakban. Noha első blikkre sokan azt gondolhatják, hogy a meztelenkedésnek nem sok keresnivalója van egy esküvőn, az áttetsző, légiesen könnyed anyagokkal szabott ruhák rendkívül romantikus, különleges megjelenést kölcsönözhetnek a menyasszonynak.

Fontos azonban, hogy hol és milyen mértékben látszik át a kiválasztott ruha, az áttetszőség mértéke passzol-e az esküvő helyszínéhez és hangulatához. Vannak olyan ruhák, amelyek nem kapnak testszínű anyagréteget az átlátszó részek alá. Ezek sokkal többet mutatnak meg a testből, sokszor túlzó és már-már dögös összhatást eredményeznek.

Sokan testszínű bodyval teszik visszafogottabbá az esküvői ruhát, míg mások kizárólag a mellrész alá varratnak egy nude árnyalatú anyagréteget. Ha nem akarsz feltűnést kelteni, érdemes a bodys megoldást választani, ám arra nagyon kell figyelni, hogy az alsó viselet árnyalata ne üssön el túlzottan az eredeti bőrtónustól.

Body ide vagy oda, az alul átlátszó ruhák esetében a fenék vonala így is mindenképpen átüt majd a kreáció alól, ezért fontos alaposan átgondolni, hogy a meghívott vendégsereg ízlése, az esküvő helyszíne és a hangulat elbírja-e a sokat mutató ruhadarabot. Vízparti, kötetlenebb hangulatú menyegzőn abszolút stílusba vágó lehet egy ilyen kreáció, míg templomi ceremónia során kissé kínos és feszengős viseletté válhat.

Képek: Estrop/Fernanda Calfat/Getty Images for Ines Di Santo/Getty Images.

 

Rövid fazonok

Noha a többség mind a mai napig a hosszú esküvői ruhákra mond igent, a rövid fazonok is hihetetlenül népszerűvé váltak az elmúlt időszakban. Egyre többen kérnek mini szabású darabot a nagy napra, amelyek megvillantják az ara formás lábait. Sokan teljes életmódváltássál készülnek rá a nagy napra, miért is takarnák el a befektetett munka eredményét?

A rövid esküvői ruhákkal azonban szintén nem árt vigyázni, hiszen egy konszolidált, klasszikus esküvő hangulatához aligha passzolnak. Ezen túl tánc közben is okozhatnak némi kellemetlenséget, pláne akkor, ha felsliccelt szoknyarésszel szabták őket. Ha félsz a rövid fazonoktól, ám szeretnéd szabaddá tenni a lábaidat, egy hosszú uszállyal könnyedén ellensúlyozhatod a dögös mini szabást.

Képek: Estrop/Jemal Countess/Getty Images for Bronx & Banco/Getty Images.

 

Mély dekoltázs

A mély dekoltázs talán az, ami a legtöbbeknél kiveri a biztosítékot egy menyasszonyi ruha kapcsán, pedig az elmúlt időszakban a kivágott fazonok roppant népszerűvé váltak. Egy templomi esküvőn aligha állják meg a helyüket, míg egy modern lagziban vagy egy tengerparti ceremónián abszolút beleférnek az elegáns hangulatba.

Érdemes azért megtalálni az arany középutat, illetve fontos figyelni az apró részletekre, hogy a mély dekoltázs ne váljon kellemetlen, kényelmetlen viseletté a nap folyamán. Nincs kínosabb annál, mint amikor az esküvői fotók nézegetése közben derül ki, hogy a ruha lejjebb csúszott, és az ara bőven többet mutatott annál, mint amit szeretett volna.

Érdemes pánt nélküli melltartóval vagy egy szivacsos mellvarrással kiegészíteni a pánt nélküli ruhákat, de az öntapadós mellbimbótapaszokkal szintén elkerülhetők a kínos balesetek. Ha nyári lagziról van szó, a kánikulában az öntapadós tapaszok könnyedén leolvadnak a bőrről, ezt sem árt szem előtt tartani.

Ha biztosra akarsz menni, a hollywoodi trükkök között gyakran alkalmazott ruharagasztó sem rossz megoldás. A dekoltázshoz felragasztott csíkok ugyanis a helyükön tartják az esküvői kreációt, ezáltal nem kell aggódni a kellemetlen villantás miatt. Efféle segédeszközöket az interneten, illetve néhány drogériában is találsz. A merész menyasszonyi ruhák simán beleférnek a modern esküvői trendekbe, azonban némi trükközésre van szükség a viselésükhöz.

Képek: Estrop/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Fernanda Calfat/Getty Images for Ines Di Santo/Getty Images.

Cikkfotók: Fernanda Calfat/Getty Images for Ines Di Santo/Estrop/Jemal Countess/Getty Images for Bronx & Banco/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés