Az egyszerű és a díszes esküvői ruhák rajongói egyaránt igent mondhatnak a legújabb divatirányzatra, mely a fényes szaténkelmék helyett a texturált, domború mintás anyagokat szorgalmazza.

hirdetés

A csipkével, gyönggyel díszített anyagok eddig is az esküvői divat kedvencei voltak, ám idén kicsit megváltozott a motívumok tálalása. A haute couture kreációk példáját követve, az esküvői ruhák anyaga most tulajdonképpen dominánsabb, mint maga a fazon.

Ám attól nem kell félni, hogy a gazdagon díszített kelmék a giccs irányába tolják el a ruhakölteményeket, hiszen a domború csipkék, gyöngyberakások és tüllvirágok ízléses és kifinomult formában törik meg az esküvői ruhaanyagok lágyságát. A texturált kelmék most jóval kapósabbak a szimpla selyem és szatén verzióknál, hiszen elképesztően gyönyörűek és változatosak, így minden stílusba beültethetőek.

Arra azonban nem árt ügyelni, hogy a domború, vagy erősen csipkézett díszítés hová kerül a ruhán, hiszen bárhol felbukkan, biztos, hogy az a terület lesz a leghangsúlyosabb.

A legnőiesebb texturált anyagú esküvői ruhák

Az anyagában mintás menyasszonyi ruhák szinte életre keltik a romantikus tündérmesék hangulatát, ugyanakkor a luxusstílus kedvelt alapelemei.

Bár a gyönyörű motívumokban szinte elvész a tekintet, nem kell attól tartani, hogy a texturált anyag túl díszessé teszi a ruhát.

Míg a nehézkesebb, gyöngyös berakások a ruha egyszerű vonalához illeszkednek, a csipke- és tüllrátétek a légies könnyedséget képviselik.

Szinte az az érzése támad az embernek, mintha minden motívum egy-egy történet lenne a ruhán.

A levélcsipkékkel kirakott uszályok szinte úszó mezőknek tűnnek, és néhány alkotás olyan, mintha tündérek szőtték volna a menyasszony ruháját felhővirágokból.

A domború csipkéktől és hímzésektől ugyanakkor a letisztult, finoman nőies stílus sem áll távol, így az egyszerűség kedvelői is kivehetik a részüket ebből a trendből.

Persze, a szalonokban kapható, kölcsönözhető ruhákat nem kézzel díszítik, mint az egyedi haute couture darabokat, de az összhatás így is megtévesztő.

Ezek a szépen megmunkált kelmék roppant nagy figyelmet kapnak a 2020-as esküvői divatban, és persze nem véletlen, hogy épp a tavaszi szezonban kerülnek a csúcsra, hiszen a virágmotívumos romantikának ilyenkor kevesen tudnak ellenállni.

A domború anyagminták elképesztően változatosak, és az sem szentírás, hogy az egész ruhát el kell lepniük. Elég csak a dekoltázst, vagy a hátkivágást hangsúlyosabbá tenni velük, de az is belefér a lágy harmóniába, ha a szellőkönnyedségű szoknyarétegeken bukkannak fel hímzések vagy csipkerátétek.

Egy biztos, hogy nagyon nehéz kiválasztani közülük a nagybetűs ruhát, mert mindegyik más-más apró részlettől gyönyörű.


A meseszép domború minták különlegesebbé, egyedivé teszik az egyszerű vonalvezetésű esküvői ruhákat. Az az igazság, hogy a texturált anyagokkal nem lehet túlzásba esni!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés