A különleges szabású esküvői ruhák idén kicsit háttérbe szorítják a letisztult, egyszerű fazonokat, de olyan megoldásokra is bőven találni példát, amelyeknél az anyag textúrája dominál. A klasszikus csipke 2020-ban is a legnépszerűbb romantikus trendelem, ami akár az egész ruhát uralhatja.

hirdetés

A tavaszi esküvői divatban az anyagokra is nagy hangsúly kerül: nem csupán apró részletekben jelenik meg a díszítés, hanem a ruhák teljes felületét gazdagon borítják a csipkemotívumok, melyek rusztikus, elegáns, vagy romantikus stílushangulatot teremtenek.

A csipke idén elképesztően sokféle lehet, a szellőkönnyedségű, levélmintázatú ornamentikától kezdve a gyöngyös virágokon át, az áttetsző pillangókig. A domború, 3D-s csipkeanyagokra éppúgy rálelhetsz a kínálatban, mint az áttetsző, horgolt csipkékre.

A csipke bűvöletében: esküvői ruhák rusztikustól az elegánsig

A mesébe illő, hercegnői ruhafazonok ámulatba ejtő részletgazdagsággal jelenítik meg a csipkét.

A viktoriánus kor stílusjegyei nem csak az esküvői divat színterén jelennek meg 2020-ban. A magasan záródó, nyakig begombolt ruhaszabások, valamint a hangsúlyos, buggyos ujjak, a finom nőiességet támogatják.

A csillogó elemekkel átszőtt art deco csipke lenyűgözően elegáns.

A test vonalát követő csipkeruhák örökzöld klasszikusok az esküvői divatban.

A bohém esküvői ruhák idén rusztikus csipkemotívumokkal és lágy esésű anyagokkal teszik különlegessé a menyasszony megjelenését.

A hosszú ujjú ruhák is könnyedebbek, ha talpig csipke borítja a fazont.

A szexi, kombinéfazonú csipkeruhák is megjelennek a kínálatban.

A vintage stílus kedvelői rengeteg csipkevariáció közül válogathatnak.

Bár a csipke nem egyeduralkodó az idei díszítőelemek között, kétségkívül az egyik legkedveltebb, hiszen nagy felületen is jól működik, egyszerűen nem lehet túlzásba esni vele.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés