A Daalarna név immár két évtizede garanciát jelent az elegáns, nőies, kifinomult menyasszonyi öltözékre. Bár Benes Anita estélyiket is tervez, csodás szalonjában rengeteg ara megfordul. Ők jelentik számára a legnagyobb inspirációt, hiszen minden egyes ruha, amivel örömöt okozott valakinek, egy-egy történet is egyben. A tervező új kollekcióját most egy állandó és egyetemes dolog, a szerelem örökérvényűsége ihlette.

hirdetés

Benes Anita minden szezonban elkápráztatja a nőket a meseszép darabjaival, melyeket még akkor is jól esik megcsodálni, ha épp nem készülünk esküvőre. Mindig nagyon egyediek a kreációi, legtöbbször pedig valamilyen konkrét érzés vagy tematika alapján áll össze az inspirációs fonal, ami láthatatlanul összeköti a különféle ruhafazonokat. Ilyen volt például a BUDAPEST kollekció, vagy az egyszerűbb darabokból álló RUSH, ami a minimalista menyasszonyok számára kínált remek alternatívát.

Ám nem mehetünk el szó nélkül rózsák ihlette IDYLL és a MIRROR kollekciók mellett sem, melyek visszahozták a menyasszonyok számára a reményt, a ragyogást és a romantikát, még a legbizonytalanabb időkben is.

A szerelem állandósága inspirálta a Daalarna legújabb kollekcióját

Az élet folyton változik, semmi sem állandó, elég csak a divatra gondolni, hiszen minden szezonban változnak a trendek. Ezzel szemben Benes Anita most egy olyan kollekciót alkotott, melyben a fő motívum az állandóság, időtlenség, ezért stílusosan a TIMELESS nevet kapta.

A meseszép darabokat a szerelem örökérvényűsége ihlette, hiszen korszakok jönnek és mennek, ám ez a dolog állandó, még akkor is, ha az utóbbi években felfordult a világ. Esküvők, szerelmi szertartások mindig voltak és lesznek, és az sem változik, hogy a menyasszonyok a legjobb formájukat szeretnék hozni a nagy napon, amikor igent mondanak a közös életre, a szerelemre. Bár a trendek folyamatosan változnak, új technikák, megoldások jelennek meg, a fő irányvonalak mozdulatlanok maradtak az elmúlt évtizedekben.

 

– Pontosan húsz év telt el a Daalarna megalapítása óta. Meg sem tudom számolni, hány menyasszonnyal találkoztam ez alatt az idő alatt, akik bár mindannyian mások voltak, egyvalamiben mégis nagyon hasonlítottak: a legszebbek szerettek volna lenni azon a napon, amikor örök hűséget fogadnak a szerelmüknek – összegezte Benes Anita.

 

A TIMELESS kollekcióhoz Benes Anita kizárólag fehér anyagokat használt. Az esküvői trendek sokat változtak az elmúlt években, és egyre többször jelennek meg új tónusok. Bekerültek olyan árnyalatok a repertoárba, mint a rózsaszín, elefántcsontszín vagy a bézs. Most csak a hagyományos fehér kapta a főszerepet, melynek különféle tónusaival az állandóságot szerette volna kifejezni a tervező.

 

Klasszikus vonalvezetésű ruhák alkotják a gyűjteményt, melyek sosem mennek ki a divatból, évtizedke múlva is megállják majd a helyüket. A díszítéseknél szintén ez volt a fő szempont. A kreációk nőiességet sugallnak, finoman dekoltáltak. A fő alapanyagok a csipke és a tüll, különféle extra elemekkel feldobva.

A kampányfotók a Kanári-szigeteken készültek, ami szintén az időtállóságot testesíti meg. A hegyek olyan hatást keltenek, mintha megállt volna az idő, így ez a fajta mozdulatlanság jól passzol a TIMELESS kollekció klasszikus darabjaihoz.

 

A Daalarna csodás kollekcióval ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ha még több ruhára vagy kíváncsi, látogass el április 29-én a márka jubileumi divatbemutatójára. A nagy eseményt a Millenárison rendezik meg, ahol bemutatásra kerül többek között a tavaszi-nyári kollekció, de az elmúlt húsz év sikerdarabjai is felbukkannak újragondolt formában. A kifutón egyszerre elevenedik meg a múlt és a jelen, így igazán látványos show-ra számíthatunk. A márka fesztiválhangulatú bemutatójának részleteiről itt olvashatsz, de nem csak a programról, hanem a jegyvásárlásról is informálódhatsz.

 

Képek: Papp Éva és Schneider Zoltán.

  • Megosztás:
hirdetés