Benes Anita, a Daalarna tervezője újra a tengerparti élményeiből merített inspirációt. A naplemente és a homok lágy árnyalatait, valamint a hullámok és a szellő játékát is belevitte kollekciójába.

A Daalarna gyönyörű esküvői ruhákkal készül a jövő évi szezonra, melyek ismét a természetességet, a kényelmet és a könnyed hangulatot, illetve a szabadságot kedvelő menyasszonyokat szólítják meg. Benes Anita Sunset elnevezésű, 2019-es kollekciójában a várakozáson van a hangsúly.

Minden békés és nyugodt, mint amikor a lebukó napsugarak elérik a horizontot. Az arák ilyenkor befelé figyelnek egy picit, elmerengenek a múlt emlékein, de izgatottan várják az új bekövetkeztét. Éppúgy, ahogy felkészítik lelküket a boldogságra, magukat is kicsinosítják selyemmel, csipkével, a legfinomabb anyagokkal. Olyan ez a kettős hangulat, mint a tengerparton a csodaszép naplemente.

Megfoghatatlan pillanat, amire örökké emlékezni akar az ember. A színpompájával beköszöntő alkony valaminek az elmúlását jelzi, de magába foglalja az új kezdetét. Ezt az izgalmas kettősséget ragadta meg a tervező az új ruháinak megálmodása közben.

A naplemente legfinomabb színvilágát építette be a gyűjteménybe: a homok halványsárga árnyalatát, az égbolt rózsaszínből lilába hajló pírját és a napsugarak narancsos fényét, mintha a tapogatózó napsugarak aranyos fénye világítaná be a menyasszonyokat. A leheletkönnyű selymek, a légies muszlinok és a finom zsorzsettek lehetővé teszik az arák számára, hogy szabadabban élhessék meg életük egyik legfontosabb napját, mint valaha.

  • Megosztás:
hirdetés