A Daalarna szezonról szezonra képes újat vinni a kollekcióiba, mindig más tematika és szempont alapján alakítja az esküvői ruhák stílusát és fazonját. Benes Anita nem csak a modern hercegnőkre gondol, legutóbbi kollekciójának darabjai például formabontóak, merészek és vagányak, miközben a letisztultság elveit tartják szem előtt.

hirdetés

Benes Anita, a Daalarna tervezője még a hagyományos részleteket is újító elemekkel fűszerezi meg kollekcióiban, és a finom elegancia keretein belül szeret a meglepetés erejével élni. A romantikus, a bohém és a modern menyasszonyoknak egyaránt igyekszik teljesíteni vágyálmát, már ami a ruhák kialakítását illeti. A tervezőt az elmúlt években sok minden megihlette: alkotott már ruhákat nagyvárosi, modern menyasszonyoknak, a rusztikus, vidéki hangulat kedvelőinek, és azoknak is, akik fényűző esküvőről álmodoznak.

A Daalarna kollekcióit eddig főként a klasszikus vonalvezetésű ruhák uralták, de az egyedi részletmegoldások, és a különleges anyagválasztások mindig is felbukkantak bennük. A játékosság, a finom elegancia, és a modern, fiatalos stílus érzékeny keveredése teszi igazán egyedivé még az egyszerű darabokat is.

A Daalarna új kollekciója minimalista, vagány menyasszonynak készült

Az új RUSH fantázianévre keresztelt kollekcióban a részletgazdag díszítések és a minőségi anyagok úgyszintén jelen vannak, mégis sokkal különlegesebb a megvalósítás. A friss gyűjtemény egy nyolc darabból álló kapszulakollekció, amelyet Benes Anita kifejezetten azoknak a menyasszonyoknak tervezett, akik kisebb szertartást szeretnének, vagy nem vágynak a megszokott pompára.

A RUSH kollekcióhoz a megváltozott esküvői szokások adták az ihletet. Az elmúlt egy évben sok menyasszony került bizonytalan helyzetbe, hiszen a koronavírus-járvány miatt a legtöbb szertartást elhalasztották, míg mások a mikroesküvő mellett döntöttek. A kisszámú esküvők ismét virágkorukat élik, ezért az arák szívesen választanak minimalista kreációkat, amelyek nem tartalmazzák a hercegnős jegyeket.

 

A kapszulakollekció könnyen kombinálható darabokból áll, Benes Anita olyan kreációkat alkotott, amelyeket az arák akár később is beültethetnek a ruhatárukba. Lazán szabott nadrágkosztümöt, overallt és sikkes miniruhát is találunk a felhozatalban. A ruhaköltemények gazdagon díszítettek, így a menyasszonyoknak nem kell lemondaniuk a Daalarnatól megszokott luxusérzetről.

Az inspirációt a hatvanas-hetvenes évek menyasszonyi ruhái jelentették a tervezőnek. Bianca Jagger vagy Audrey Hepburn ruhái egyediségről, karakteres megjelenésről, illetve a megszokottól eltérő ízlésről tanúskodnak, ám ezek a hölgyek mégsem mondtak le az eleganciáról, a minőségi anyagokról.

A Daalarna új kollekciójának darabjai részletgazdag hímzésekkel egészülnek ki, ezért igazán varázslatos benyomást keltenek. Ultramodernek, formabontóak, és vagányak. Modern, minimalista menyasszonyoknak készültek, akik valami egyedire vágynak, és nem félnek nemet mondani a tradicionálistól eltérő viseletekre.

 

Képek: Papp Éva, Schneider Zoltán / Daalarna. 

Forrás: Daalarna. 

  • Megosztás:
hirdetés