A Daalarna tervezője, Benes Anita mindig képes a megújulásra, és sokszor a legegyszerűbb, leghétköznapibb dolgok ihletik meg. Csodás esküvői ruhakölteményeket alkot, melyek illeszkednek az adott divatirányzatokhoz, mégis egyediek, különlegesek, így minden menyasszony megtalálhatja a stílusához, testalkatához illeszkedő ruhát. Az új IDYLL fantázianévre keresztelt kollekció egy mesés álomvilágba repít, ahol mindent rózsák borítanak.

hirdetés

Az elmúlt két évben nem voltak könnyű helyzetben a menyasszonyok, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengeteg esküvő került bizonytalan helyzetbe. Sokan várták a korlátozások feloldását, míg mások inkább a dátumelhalasztás mellett döntöttek. Voltak, akik a mikroesküvőt választották, és vendégsereg nélkül, szűk családi körben tartották a menyegzőt.

Benes Anita az elmúlt időszakban folyamatosan reflektált a világra. Voltak Budapest ihlette letisztult esküvői ruhák, álombéli tündéreknek kreált virágos ruhacsodák, legutóbb pedig a modern menyasszonyokat kápráztatta el a letisztult szabású, modern fazonokkal. Az új IDYLL fantázianévre keresztelt kollekcióval pedig visszahozta a pompát, a légiességet és az elmaradt ünnepségek felhőtlen boldogságát a mindennapokba.

A rózsakertek idilli hangulatát idézik meg ezek a csodaszép esküvői ruhák

Az IDYLL abból a gondolatból született meg, hogy a jelenben élünk, nem rágódunk a múlton és aggódunk a jövőn. A kollekciót a légies anyagok és a romantikus részletek jellemzik. Benes Anitának hatalmas inspirációt jelentett a fertődi Esterházy-kastély gyönyörű rózsakertje, mely később nagyszerű helyszínt nyújtott a fotózáshoz.

A rózsák szinte az egész repertoárt uralják, egyes kreációkon akvarellszerű printek formájában jelenik meg, ám még a hímzett, pöttyös darabokon is felbukkannak a virágok.

A Daalarna új kollekciójának ideológiája

– Azt mondják, hogy csak akkor értékelünk igazán valamit, ha elveszítjük. Ezt az állítást az elmúlt időszak teljes mértékben igazolta. Nagyon itt volt már az ideje annak, hogy az esküvők újra a gondtalanságról és a felhőtlen örömről szóljanak, hogy a menyasszonyok fellélegezhessenek és az egész nap egy óriási örömünnep legyen. Ez a felszabadult, könnyed, őszinte boldogságtól átitatott hangulat volt a legfőbb inspirációm az új IDYLL-kollekció készítésekor – összegezte Benes Anita.

Természetesen a márkától megszokott légies elegancia most sem hiányzik a repertoárból. Akadnak egyszerűbb vonalvezetésű kreációk, melyek csak kevés díszítést tartalmaznak, ám a virágokkal, hímzésekkel, gyöngyberakásokkal gazdagított esküvői ruhák is megjelennek a gyűjteményben. Minden menyasszony könnyedén megtalálhatja az ideális darabot, melynek köszönhetően valódi örömünneppé válik a nagy nap.

Az IDYLL-kollekció fotói megidézik a múltbéli vidéki romantika báját, szinte látjuk magunk előtt a kastélyok, kúriák kisasszonyait, akik pár száz évvel ezelőtt ilyen kertekben sétálgattak, beszélgettek, nevetgéltek. Ezt a letűnt kort idézi fel a gyűjtemény, hiszen a Daalarna ruháit viselve minden menyasszony hercegnőnek érezheti magát, legalább egy napra.

 

Képek: Papp Éva, Schneider Zoltán / Daalarna.

Forrás: Daalarna. 

  • Megosztás:
hirdetés