Az Orsoya Darchi hangulatos, Dinner and Robes néven ismert nagy nyári bemutatója immár hagyománnyá nőtte ki magát 2021 óta, idén az Öt érzék alcímet viselő rendezvényen mutatkozott be a márka Tulum kollekciója, az estélyi és esküvői ruhák repertoárja mellett.

hirdetés

Az izgalmas, kifinomult és lenyűgöző, exkluzív divatbemutatók kapcsán elsősorban Budapestre gondolunk, az Orsoya Darchi márka azonban Hajdúszoboszlót is beírta az emlékezetes divatshow-k helyszínei közé.

Egy kis ízelítő a magyar luxusmárka világából

Az alapító, tervező, Darcsi Orsolya 12 éves kora óta az egyedileg szabott, kézzel készített ruhák varázsában él, amit a családjának köszönhet. Autodidakta módon kezdett el varrni tanulni még 2012-ben, majd Budapesten folytatta tanulmányait, ahol megszerezte a divattervezői szakmai alapokat. Az egyedi ruhákat megálmodó tervezőnő számára a tervezés állandó kísérletezés és elmélyülés, az anyag és a technika folyamatos felfedezése, újragondolása.

Mindezek mellett egy nagyon mély és emberi folyamat, amit a megrendelővel együtt járnak végig. Egy olyan út, ahol a puszta anyagból egy nő személyiségének, nőiességének, történetének szövete lesz.

Magas minőségű anyagokból készült alkalmi köntöseivel és fehérneműivel vált ismertté a márka, majd estélyi és esküvői ruhákkal bővült a repertoár.

A luxusmárka műhelye és bemutatóterme Hajdúszoboszlón, a fürdőváros egy fákkal övezett, varázslatos kis ligetében található, az atelier egyben a divatbemutatónak otthont adó helyszín, amely ezúttal Mexikó varázsát és ízélményeit idézte a vendégek elé.

A Dinner and Robes show-k története 2021-ben kezdődött. Az elsőt amolyan vázlataként, a tervük próbájaként, viszonylag szűk baráti körben rendezték meg, de már itt tudatosan építették, ízlelgették azokat az elemeket, amitől különleges eseményük ma az lehetett, ami.

Mexikói hangulatban mutatta be új kollekcióját az Orsoya Darchi

A Tulum kollekciót egy mexikói utazás inspirálta, melynek hangulatát belecsempészték az Öt érzék című divatshow-ba is.

– Annyira megérintett a hely atmoszférája, a mindent átható organikus létezés mély spiritualitása, hogy akkor, ott a férjemmel elhatároztuk, hogy magunkkal hozzuk ezt az élményt. Én beleálmodtam a ruhákba, ő megálmodta a Tulum showt. – mesélte Orsolya a június 22-én megtartott bemutató után.

A fehérbe öltözött vendégek három felvonásban csodálhatták meg a különleges ruhákat. Összesen 45 összeállítást mutatott be a márka, lenyűgöző show-elemekkel és zenei kísérettel tarkítva. Az etapok között a mexikói ízeket élvezhették a résztvevők fine dining vacsora keretében, így az ízletes aromák és a látványos dekorációs elemek együtt bűvölték el az érzékeket.

 

Az első szekció megvilágítását még a természetes fény adta, mely a liget fái között szűrődött be a Real Woman bemutató modelljeire. Ebben a részben azok a megrendelők kaptak lehetőséget az Orsoya Darci kifutójára lépni, akik a való életben viselik ezeket a darabokat, akikkel együtt él, együtt lélegzik a rájuk álmodott ruha. Remek kezdeményezés ez arra, hogy a kifutók világát közelebb hozza a márka a valódi nők világához.

Ezt követte az esküvői és estélyi ruhák bemutatója. A finom csipkék, suhogó, fényes selymek, izgalmas szabásvonalak és a testet sejtelmesen szabadon hagyó felületek gyönyörűen kiemelték a finom nőiességet. Mindehhez már a lenyugvó nap utolsó sugarai adták a megvilágítást, a naplementében felsejlő csodás anyagok és fazonok sokasága, a zenei aláfestés, valamint a bemutatók között feltálalt falatok minden érzékszervre mély hatással voltak.

A szünet és a fine dining vacsora utolsó két fogása után elérkezett a show fináléja, a Tulum kollekció bemutatója. Ekkorra már erősen alkonyoldott és láthatóvá vált a káprázatos fényjáték, mely a természetes tüzet látványosan kombinálta a legmodernebb és legextravagánsabb fénytechnikával, mindezt úgy, hogy nagyon markáns jelenléte ellenére nem elterelte a figyelmet, hanem kiteljesítette a varázslatot.

A Tulum kollekció jellegzetessége

Természetes anyagok, organikus formák jellemzik a Tulum kollekciót, amit egy mexikói utazás ihletett. A tervezőnő izgalmasan és formabontóan használja a meztelen ruhák trendjét, amely már jó ideje begyűrűzött a street style összeállítások közé. A meztelenség érzetét keltő fazon, a minél nagyobb bőrfelület megvillantása, a következő időszak egyik izgalmas kulcsirányzata lesz, mint vizuális kommunikációs eszköz. Sejtelmes, szabad, és ihletett formában tör utat magának a divatban.

Ezeket a jegyeket építi be egy hagyományos technikát életre keltő keretrendszerbe az Orsoya Darchi különleges és provokatív kollekciója.
A meztelen bőr, mint kiindulási koncepció, a művészettől sem idegen. Peter Greenaway Párnakönyvében az emberi testet használják a kalligráfia pergamanjeként, amely részben vizuális, részben irodalmi mű születésének ad otthont a filmművészet e klasszikusában.

Ezzel a kollekcióval a márka visszavonhatatlanul letette névjegyét, hiszen az esküvői és alkalmi ruhák mellett egy olyan markáns vonalat indított útjára, ami koncepciójával, kísérletező kedvével és a hagyományos kontextusok újraértelmezésével meghatározza és felismerhetővé teszi az Orsoya Darchi darabokat.

Kiemelt kép: Orsoya Darchi.

Képgaléria képei: Orsoya Darchi.

  • Megosztás:
hirdetés