Címoldal   /   Kencefice   /  

Manikűr házilag

Tökéletes manikűr házilag

Mintha szakember csinálta volna

Házilag, manikűrös segítsége nélkül is kiigazíthatod a körmeidet. A következő videó segít.
Forrás: Retikül.hu
2014.02.21.

A szép, ápolt kezekért nem feltétlenül kell a szomszédos manikűrszalont felkeresned. Otthon, nyugodt körülmények között te is elkészítheted a tökéletes manikűrt, persze a megfelelő segédeszközök segítségével.

Amire biztosan szükséged lesz, az egy körömágy-eltávolító pálca, illetve egy reszelő, de néhány egyéb holmi is kellhet, mint például a körömágypuhító folyadék és a körömerősítő.

Tökéletes manikűr házilag

Első lépésként kend be valamilyen körömágypuhító termékkel a körmeid szélét, majd a megfelelő eszközzel nagyon óvatosan told vissza a bőrt a helyére. Fontosak az apró és precíz mozdulatok, mert ez a rész nagyon érzékeny, és könnyen felsértheted, ha nem vigyázol. Ha nincs körömágypuhítód otthon, az olívaolaj is megteszi.

Amikor ezzel megvagy, alaposan mosd meg a kezedet, és szárítsd meg az ujjaid. Érdemes a körmöket egy fültisztító pálcikával áttörölgetni, hogy biztosan minden nedvességet eltávolíts róluk.

Körömágyápolóval kend át a már helyretett részeket, és, amikor ez is megszáradt, folytasd a manikűrt a körmök reszelésével. A széleket követve, óvatosan, mindig egy irányból reszeld meg oldalt a körmeidet, a tetejüket pedig kicsit ívesre formázd, így biztosan nem sértenek majd fel semmit, és nem akadnak bele semmibe - hidd el, ez nem utolsó szempont. A legjobb egyébként, ha üvegreszelőt használsz, ez ugyanis rendkívül gyengéden bánik a körmökkel, és egészen finoman formázza azokat.

Kézmosás után jöhet a körömerősítő réteg, ami nem csupán strapabíróbbá teszi a körmeidet, de egyúttal a lakkot is tartósabbá varázsolja, sőt. Nem engedi, hogy elszínezze a körmeidet. Ha ez megszáradt, akkor lakkozd ki a neked tetsző színnel a körmöket, végül pedig kenj rá egy átlátszó fedőréteget. Érdemes a köröm alá is kenni belőle, mert így nem pattan meg olyan hamar a tetején a lakk.

Ha valami nem érthető, kukkants bele a videós segítségbe!

 
Még nincs hozzászólás
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
Mit használsz hidegben?
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.