A maxiszoknya évek óta a nyári divat egyik nélkülözhetetlen eleme. Praktikus, nőies és jól kihasználható, egy mintás, színes darab pedig rengeteg lehetőséget szolgáltat arra, hogy feldobja a megjelenést. Akkor is nőies lesz az összkép, ha lapos talpú szandállal is viseled.

hirdetés

A nyári melegben olykor nehéz olyan darabokat összeválogatni, melyekben csinosnak, elegánsnak érezheti magát az ember lánya. Sok nő nem szereti a lábát mutogatni, míg másoknál a munkahely kívánja meg az elegánsabb, formálisabb viseletet. Ebben az esetben szóba jöhet az élére vasalt, vékonyabb nadrág, illetve a maxiszoknya.

A hosszú szoknya évek óta a divat egyik legnépszerűbb darabja. Nyáron mindig felbukkan az aktuális trendek között, és szinte nincs olyan stílus, amiben ne mutatna jól. Bár a legtöbb kreáció kifejezetten nőies, elegáns, a stílusmixelő trendeknek köszönhetően akár pólóval, lapos talpú szandállal is vegyítheted őket.

Nőies és sportos is lehet a maxiszoknya: így viseld idén

A maxiszoknya remekül mutat a különlegesebb felsőrészekkel vagy a pántos topokkal. Ha elegánsabb viseletet szeretnél összeállítani, finom szandállal, pántos papuccsal vagy magassarkúval éppúgy különleges párost alkot.

 

Sokan azért kedvelik a maxiszoknyát, mert roppant légies, könnyed darab. Vannak nagyon vékony kelméből készült holmik, melyek valósággal szállnak. A szép esésű kreációk lágyítják a sziluettet, már csak ezért is érdemes őket kipróbálni.

 

A magasabb derékkal ellátott maxiszoknya jól mutat haspólóval, vagy akár kétrészes szettként is előkerülhet. Egy magas derekú szoknya mellett elegánsabb formában tetszeleg a rövid szabású felső, mert így nem villan ki teljesen a has, sokkal sejtelmesebb az összhatás.

 

A maxiszoknya kellően bohém, főleg, ha erre a minták is rásegítenek. A hetvenes éveket idéző motívumok a nyári divat kedvencei, ezért érdemes velük tenni egy próbát. Kísérletezz velük kedved szerint, ha pedig inkább a biztonsági játékra törekszel, akkor viseld őket felkötött inggel vagy egy bájos felsőrésszel. A kiegészítők ebben az esetben sem hiányozhatnak, halmozd bátran a karkötőket, nyakláncokat, vagy koronázd meg a szettet egy hangsúlyos fülbevalóval.

 

Sportos stílusban szintén megállja a helyét a hosszított fazonú szoknya, edzőcipővel, laza felsővel egyaránt jól mutat. Nem muszáj túl laza fazont választani, bátran keverheted egymással az egyes stílusokat. A kedvenc darabodat viselheted akár edzőcipővel és túlméretezett pulóverrel.

 

Sokan akkor veszik elő a maxiszoknyát, amikor tombol a nyár, pedig kora ősszel vagy a hűvösebb napokon úgyszintén bekerülhet a megjelenésbe. Könnyedén rétegezhető, viselhetsz vele pulóvert, esetleg feldobhatod egy laza farmerdzsekivel. A színes, mintás variációk remekül feldobják a szimpla darabokat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Hanna Lassen, Jeremy Moeller / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés