Bár az augusztus hamarosan véget ér, a nyári ruhák ősszel ugyanúgy előkerülhetnek a szekrényből. Számos ruhadarab átmenthető a következő szezonba, ami nagyban köszönhető a réteges öltözködésnek.

hirdetés

A nyári ruhák ősszel remekül kihasználhatók, ezzel színesítve a megjelenést. A közkedvelt fazonok átemelésének kifejezetten kedveznek az aktuális irányzatok, hiszen a nyári és az őszi divat között folytonosságot figyelhetünk meg. Sok közkedvelt kreáció bukkan fel a palettán, és olyan darabok is előkerülnek, melyek legtöbbször csak a tavaszi-nyári trendeket szokták izgalmasabbá varázsolni.

Nyári ruhák ősszel: ezeket a darabokat még nem kell elpakolni

A nyári szezonban sok különleges trend szökkent szárba, a felhozatalt főként a nosztalgikus fazonok uralták. Főszerepet játszottak a kilencvenes évek népszerű stíluselemei, ám a hetvenes évek színes, mintás darabjai sem hiányozhattak a repertoárból. A két korszak elegye izgalmas végeredményt garantál, idén a nőies, klasszikus vonalvezetésű holmikban sem volt hiány.

Maxiruha

A bájos maxiruhák a nyári divat kedvencei voltak, a különleges színes vagy mintás kreációktól pedig a meleg évszak végével sem kell elbúcsúzni. A hosszú egészruhák remekül rétegezhetők, ezért könnyedén átemelhetők a nyárból az őszbe. Jól mutatnak blézerekkel, farmerdzsekikkel, a bevállalósabbak például rózsaszínnel szintén kipróbálhatják. A hetvenes éveket idéző bohém maxiruhákat akár csizmával, bőrdzsekivel is kipróbálhatod majd.

Szalmatalpú cipő

A francia nők kedvenc cipőjét sem kell elrakni az ősz beköszöntével. A melegebb napokon előkerülhet az espadrilles, ami kifejezetten jól mutat farmerral, könnyű dzsekivel és kötött pulóverrel.

Fehér nadrág

A fehér nadrág nemcsak a nyári szezon egyik nélkülözhetetlen alapdarabja. Elegáns, sportos stílusban egyaránt bekerülhet a megjelenésbe, ahogyan az anyagokkal, szabásokkal úgyszintén kedvedre trükközhetsz. A farmer mellett a különféle szövetekből készült verziók is megjelennek az utcai divatban. Ősszel főként a letisztult, maszkulin szabású öltönynadrág kerül elő, melyet bátran kombinálhatsz edzőcipővel vagy magassarkúval.

Fehér trikó

Bár a fehér trikó alapvetően egy nyári holmi, a sportos felsőrész most mégis az őszi divatot gazdagítja. A közkedvelt darab a Prada kifutóján tűnt fel még télen, azóta pedig szinte vírusként terjed a divatvilágban. Könnyedén kombinálható, rétegezhető, akár blézerrel vagy könnyed dzsekivel is variálhatod.

Minimalista maxiszoknya

A kilencvenes évek nagy kedvencétől, a minimalista maxiszoknyától a szezon végeztével sem kell elköszönni. A letisztult szabású darab jól mutat alaknyújtó blézerekkel, kardigánokkal, esetleg kötött pulóverekkel. Sportos és elegáns stílusban egyaránt elsütheted.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Christian Vierig, Jeremy Moeller, Hanna Lassen / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés