A farmer az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül. A sokáig divatosnak számító skinny kezd háttérbe szorulni, és folyamatosan térnek vissza rég elfeledett fazonok. A trapéznadrág is ezek közé tartozik. A hetvenes évek nagy slágere egy rendkívül sokoldalú divatesszencia, nem véletlen, hogy Jennifer Aniston imádja.

hirdetés

A trapéznadrág a hetvenes évek legnépszerűbb fazonja volt, ami bizonyos időközönként felbukkan a divatban. Sokan még mindig a hippikorszak laza, bohém megjelenéseivel azonosítják, pedig a virágos darabok és a szőrmés dzsekik mellett még számtalan kreációval összeboronálható ez a nadrágtípus. A retró szabás ismét felpattant a divatkörhintára, és visszatért, hogy felpezsdítse a mamafarmer és a skinny által uralt kínálatot.

Jennifer Aniston ruhatárában rendszeresen felbukkan a trapézfarmer, és Kate Mosst is gyakran láthatjuk ebben a darabban. Ők annyira rákaptak erre a nőies fazonra, hogy divattól függetlenül, bármikor szívesen viselik. Mindketten igazán izgalmas stílussal rendelkeznek, az összeállításaikban gyakran felbukkannak a játékos bohém elemek.

 

Ezt a fazont könnyű kombinálni, ám nem árt bizonyos szabályokat betartani. Lapos cipőkkel nem minden esetben működik, az alacsonyabb hölgyeket könnyedén összenyomhatja. Ám remekül házasítható magassarkúval.

A túlságosan lezser, oversize darabokkal sem célszerű párosítani, mivel így könnyen slampossá válhat az összkép. Azok a nadrágszabások, melyekben nagy a kontraszt – felül a combokra tapadnak, térdtől lefelé pedig drasztikusan kiszélesednek – könnyen eltolhatják a testarányokat, ezért érdemes az arany középúton haladni a fazonválasztást illetően.

A trapéznadrág felpezsdíti a mamafarmer uralta kínálatot

A trapéznadrág az alacsonyabb hölgyek ruhatárába is bekerülhet, ám ebben az esetben érdemes magassarkúval kombinálni. Ha nem szereted az efféle lábbeliket, akkor jöhetnek a magasabb talpú bakancsok. A farmer szára lehet befejezetlen, ez most nagyon izgalmas hatást garantál.

 

A nadrág remekül mutat az egyszerű darabokkal. A trapézfarmeres kombinációkba bátran bekerülhetnek a kardigánok, kötött pulóverek és mellények. Ha pedig igazán izgalmassá szeretnéd tenni az összképet, akkor nem hiányozhat a képből a vagány pilótadzseki.

 

Az egyszerű alapdarabokat is felpezsdíti ez a nadrágfazon, ha pedig színes vagy mintás kabátot választasz, akkor garantált a siker.

 

A trapézfarmer remekül mutat szőrmével, ezért érdemes lecsapni a plüsskabátokra. Ám arra ügyelni kell, hogyan tagolja a kabáthossz az alakodat. Ha túl hosszú, a nadrág széles szárával találkozik, ezáltal széthúzza a sziluettet. A csípőig, combközépig érő darabok viszont csinosan mutatnak egy ilyen farmerral. A szabásokkal is variálhatsz, vannak hasított nadrágok, amelyek még több izgalmat csepegtetnek az összképbe.

 

A trapézfarmert a tavaszi divat sem fogja hanyagolni. Ekkor már könnyű felsőrészekkel, blézerekkel és a magas sarkú cipőkkel kombinálhatod a kedvencedet. Az egyszerű kreációkat is képes megbolondítani a hetvenes évek kedvenc fazonja.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Desiree Navarro, Neil Mockford, Edward Berthelot,  Daniel Zuchnik, Streetstyleshooters, MediaPunch/Bauer-Griffin, Neil Mockford / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés