A koreai bőrápolás már jópár éve uralja a szépségipart, hiszen rengetegen esküsznek a tíz lépéses arcápolási rutinra és a különleges összetevőkre, formulákra. Csakhogy Koreának jó lesz belehúznia, ugyanis más országok is helyet követelnek maguknak a kozmetikai ipar dobogóján.

hirdetés

Nemrégiben jelent meg egy cikkünk arról, hogy a japán J-beauty milyen újdonságokkal rázta fel a szépség iránt elkötelezetteket, most viszont újabb országok hasonló törekvéseiről kell beszámolnunk.

Mit használsz, ha télen extrán kiszárad a kezed? Csak nem egy norvég vagy svéd formulával kifejlesztett krémet? Bizony, akikről most szó lesz nem a Távol-Kelet, hanem Észak-Európa skandináv országai, nevezetesen Norvégia, Svédország és Finnország. Láthatatlanul tehát, de mindig is jelen voltak a szépségápolásban, azonban most kiléptek a sötétségből a fényre.

Milyen a skandináv bőrápolás?

Első és legfontosabb ismérve a minimalizmus, ami a skandinávok holisztikus felfogásából ered. Nagyon erős kötödésük van a természettel, így az egyszerűség és természetesség a bőrápolásban is meghatározó. Ragyogó, élettel teli, hidratált bőr jellemzi őket, aminek alapja nem csak a kencékben rejlik.

Úgy tartják ugyanis, hogy a legjobb bőrápoló készítmény sem képes csodát tenni, ha az ember nem kiegyensúlyozott és egészséges. Ezért a sportolásnak és a szociális életnek is fontos szerep jut az egyén életében. Ha ez megvan, jöhetnek a speciálisan skandináv növényi összetevőket tartalmazó krémek, de azok is mértékkel. Inkább használj kevesebb, de jó minőségű terméket, és törekedj a belső harmóniára -mondják.

Milyen összetevőket használnak?

Az északi országokban, és a rajtuk átmenő sarkkörön nagyon különleges természeti jelenségek figyelhetők meg, mint amilyen a sarki fény vagy a sötét és fényes hónapok váltakozása. Az itt őshonos növények ezért olyan tűrőképességgel rendelkeznek, hogy a zord, nem rendhagyó időjárásban is túléljenek. Így, ha bőrápoló készítményekbe kerülnek, garantált, hogy védik, feltöltik azt és antioxidánsokkal látják el.

A leggyakrabban használt összetevők közé tartozik a nyírfalé, a vörös alga, a törpemálna, a fenyőkéreg, a gyapjúsás, a fekete áfonya és a különféle bogyós gyümölcsök, továbbá a hamvaskéreg gomba, hogy csak néhány növényt említsünk.

Ezen kívül még egy fontos északi különlegesség van, ami minden bőrápoló készítménybe bekerül. Ez pedig a kristálytiszta, frissítő forrásvíz, ami azért különleges, mert ásványi anyagokban, oxigénben gazdag, továbbá pH-semlegessége révén nagyon bőrbarát is. Táplálja és rendkívül jól hidratálja az igénybevett bőrt, miközben visszaadja neki a fényt és a puhaságot.

Hol találhatsz ilyen készítményeket?

Drogériákban kiváló test- és kézápoló termékeket találsz, de ha szeretnél picit komolyabban foglalkozni például az arcbőröddel, próbáld ki a finn Lumene márkát, ami csodás készítményekkel gondoskodik bőrödről. Nézz szét online vagy a Notino-n, ahol szintén vásárolhatsz tőlük. Ugyancsak itt vásárolhatod meg a svéd L:A Bruket márka termékeit, ami természetes, organikus készítményeket kínál.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: