Az évszakkal együtt az irányzatok is megváltoznak, ám nem kell mindentől elbúcsúzni, hiszen a 2022-es nyári divat remekül átmenti a tavaszi szezon nagy kedvenceit.

hirdetés

A tavaszi-nyári szezont az egymás mellett futó trendek jellemzik. Nem lehet egyszerűen behatárolni az aktuális irányvonalakat, mivel a klasszikus, a retró és a modern divatelemek szinte elválaszthatatlanul keverednek egymással. Főként a múltbéli trendek adják az alapot, ám az elmúlt évekkel ellentétben már nem csak a hetvenes-nyolcvanas évekből szemezgetnek a tervezők.

Előkerültek a kilencvenes évek sikerkreációi, a nőies kiskosztümök mellett hódít a baggy nadrág és az athleisure trend. Nagy visszatérőként köszönthetjük a palettán a kétezres évek csillogó, glamúros darabjait, melyek újra lendületbe, forgásba hozták a divat beakadt kerekét. Hiszen már nem csak az elegáns zakók, sikkes overallok jöhetnek szóba, ha múltidézésről van szó.

A tavaszi divatban ezek az irányzatok voltaképp kéz a kézben járnak, egy csipetnyi modern hangulattal megfűszerezve. Ez főként a szabásvonalakban, a különleges kivágásokban és az izgalmas anyaghasználatokban mutatkozik meg.

A 2022-es nyári divat nem engedi el a tavasz kedvenc fazonjait

Úgy tűnik, hogy a nyári divat sem akar még elbúcsúzni a nosztalgikus hullámtól. A legtöbb tavaszi kreáció könnyedén átmenthető a melegebb szezonba, a vékonyabb anyagok ebben garantáltan a segítségünkre vannak. Egy kellemes anyagú ingben nem sül meg az ember lánya, és bármikor beültethető egy bermudás összeállításba.

Gót stílus

A csipkék és a merész elemek sem köszönnek el a tavasz végével. Az efféle anyagok bármilyen formában bekerülhetnek az öltözékbe, és nem muszáj feketével kombinálni őket. A különféle fűzős részletek úgyszintén jelen vannak, melyek nyáron éppúgy uralják majd a repertoárt. A gót stílusba sok dolog belefér, ezért nem kell a klasszikus tetőtől talpig fekete összeállításokra gondolni. Lehet finomabb vagy merészebb, esetleg egy bulira szabott szettben is felbukkanhatnak ezek a részletek.

Hálók

A hálós részletek kifejezetten merésznek, szokatlannak hatnak, ám ettől függetlenül a trend a nyári divat egyik nagy kedvence. A sejtelmes anyagok izgalmat varázsolnak a megjelenésbe. A lezser és az elegáns stílus szintén elbírja.

’90-es évek minimalizmusa

A kilencvenes éveknek számos nagy trendet köszönhetünk, ilyen például a letisztult, nőies minimalizmus. A nadrágkosztümök, bermudák, mellények, ingek minden mennyiségben jöhetnek nyáron. Ám nem maradhatnak ki a spagettipántos ruhák és az alapdarabok. Ezeket roppant könnyű egymással kombinálni.

Feltűnő minták

A tavasz a mintákról szólt, nyáron pedig még többször kerülnek elő a szemet kápráztató printek. Továbbra is hódítanak a hetvenes évek színes, bohém motívumai, emellett a kilencvenes évek visszafogott, kicsit vízfestékhatású mintái is feltűnnek.

Rózsaszín hullám

Tavasszal szinte uralkodó tónussá vált a rózsaszín. Ennek a bájos, nőies divatszínnek sem kell búcsút intenünk, hiszen továbbra is porondon van. Lehet világos vagy sötét, nem számít, hiszen deríti az arcszínt, és mindegyik korosztály öltözködésébe beültethető. Könnyedén kombinálható, jól állnak neki a pasztellárnyalatok, illetve a merész színkombinációk. Akár az egész szettet uralhatja a tónus, a nyári maxiruhák a divat kedvencei.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés