A szürke árnyalataival gyakran hadilábon állunk, hiszen rögtön a szürke kisegér jelző vagy a mosott szürkének titulált téli égbolt jut róluk eszünkbe. Egyik sem szívderítő, de nem kell, hogy az öltözékünkre vonatkozzanak.

Sarah Jessica Parker egyszer bevallotta egy interjúban, hogy imádja a szürke tónusokból álló öltözékeket, és mennyire igaza van! Bár ez a szín rizikós, hiszen könnyen öregítheti viselőjét, és letompíthatja a nőies energiákat.

Viszont ennek nem muszáj bekövetkeznie, ha izgalmasan állítjuk össze a stíluselemeket. Már az is elképesztő, hogy ennek az unalmasnak tartott színnek mennyi árnyalata van – de most nem az ismert filmcímre gondolunk. Az egészen lágy, tejes változatoktól eljuthatunk a szigorú, hideg pigmentekig, melyeket nem árt óvatosan adagolni.

Az egyetlen színnel megalapozott, monokróm szürke öltözék nagyon sokféle hatást kelthet: sugallhat határozottságot, komfortos lazaságot, nőies puhaságot, és bizony, még szexi is lehet. Bár a szürke színskálájából kétségkívül hiányzik a szenvedély, ezt könnyedén ellensúlyozhatjuk nőies fazonokkal, izgalmas textilmintákkal és anyagokkal.

A fényes felületek mellé lágy, kötött textúrákat rendelhetünk, és a harmonikus összképbe belecsempészhetünk néhány színes kiegészítőt.

A letisztult, üzletasszonyos stílushoz keményebb, grafitos tónusokat válogathatunk össze, amit egy nagyon finom, pasztelles kabáttal lágyíthatunk.

Rengeteg lehetőség rejlik a szürkében, még akkor is, ha monokróm szettbe álmodjuk bele. Mutatunk néhány ihletadó ötletet!

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés