Újabb évszakváltás előtt állunk, és lassan elcsomagolhatjuk a kedvenc átmeneti kabátunkat, őszi cipőnket. Nemcsak az évszak változik, hanem egy kicsit a trendek is: az uralkodó divatirányzatok megmaradnak, ám még különlegesebbek lesznek, mint korábban.

hirdetés

Az őszi-téli trendeket már tavasszal kőbe vésték a tervezők, hiszen ilyenkor rukkolnak elő a hűvösebb évszakokra szánt kollekciókkal. A mostani divat igazán változatos, mivel keverednek benne a retró és a modern elemek. A dizájnerek számtalan régi fazont emeltek be az aktuális divatirányzatok közzé, természetesen a mai igényekre szabva.

A divat folytonos körforgásban van, a különféle irányvonalai pedig gyorsan váltják egymást. Ám, talán még sohasem volt ekkora retróláz, mint ebben az évben. Lépten-nyomon múltidéző ruhadarabokba botlunk, és olyan fazonok is átestek a leporoláson, amelyekről nem gondoltuk volna, hogy valaha viszontlátjuk őket.

Azok a hetvenes-nyolcvanas évek!

A hetvenes, a nyolcvanas, és a kilencvenes évek közkedvelt darabjai nagyszerűen megállják a helyüket a mai trendek között, hiszen a fazonigazításnak köszönhetően igazán sikkes formában tértek vissza.

A stílusmixelő irányzatok most nagyon engedékenyek,  sokféle variációhoz adnak szabad kezet, ami igazán megkönnyíti a változatos, izgalmas öltözködést. Szerencsére a télies rétegezés alapelvei újra hangsúlyt kapnak, vagyis senkinek nem kell majd a divat kedvéért fagyoskodnia. Ám az aláöltözés sem jelent egyet a slampossággal, sőt, kifejezetten nőies inspirációkkal kecsegtetnek a meleg rétegeket támogató irányzatok.

A retró módi télen éppúgy velünk marad, és tavaszig még biztosan uralni fogja az utcai divatot. A közkedvelt ruhadarabok mellett olyan kreációk is visszatértek, mint a korbársonyból készült nadrágok, melyek sokáig megosztónak számítottak. A kétesélyes fazonokon túl, szép számmal találhatunk valódi kincseket is, amelyeket már most imádunk!

Ha kíváncsi vagy, hogy mely trendek lesznek a legmeghatározóbbak télen, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás: