Idén ősszel a bakancs szoknyával kombinálva a legsikkesebb. Nem csak vagány szettekben mutat jól, elegánsabb darabokkal párosítva szintén stílusossá teszi a mindennapi megjelenést.

hirdetés

Bakancs szoknyával stílusosan, sikkesen

A szoknya és a sportcipő párosa sokaknál kiveri a biztosítékot, az őszi szezonban pedig talán a szoknya-bakancs kombináció a legmegosztóbb viselet. A szoknyákat a legtöbben kifejezetten nőies szettek részeként képzelik el, leginkább topánnal, magas sarkúval vagy elegánsabb csizmákkal összeboronálva. Bár a két stílus valóban eltér egymástól, a vagány bakancs és a csinos szoknya csodásan mutat egymás mellett.

A különböző stílusok párosítása egyáltalán nem új keletű az utcai divatban, manapság egyre többen kísérleteznek a sportos, lezser, vagány és nőies holmik kombinálásával. Éppen ettől a merészségtől válnak igazán egyedivé és különlegessé a szettek.

A galériában összegyűjtöttünk néhány hihetetlenül stílusos összeállítást, amelyekben a bakancs és a szoknya párosa játssza a főszerepet.

 

A bakancsok alapvetően vagány lábbelinek vannak titulálva, ám nőies szettek mellett éppúgy jól működnek, ugyanis a pimasz stílustörés egy kis izgalmat csempész a megszokott összeállításokba, ami megfűszerezi a nőies megjelenést. A megfelelő ruhadarabok és kiegészítők segítségével előcsalogatható belőlük a bájos nőiesség. A klasszikus vastag talpú, fűzős fazonokat nehéz elegánsabbá varázsolni, azonban egy szoknya mellett egészen más hatást keltenek, mint például bőrhatású nadrággal párosítva.

Az örök érvényű szabály, hogy a bakancs szára ne a láb legszélesebb pontjára helyezze a hangsúlyt. Ez a csizmákra is érvényes, azonban a bakancsok a fűzőnek, a különböző díszítőelemeknek köszönhetően még szélesebbek, ezért különösen figyelni kell az előnyös fazonválasztásra.

Miniszoknyához jóformán minden bakancs passzol, azonban hosszabb szoknyafazonok esetén érdemes figyelni arra, hogy a lábbeli szára felnyúljon a szoknya aljáig, hogy minél kevesebb vízszintes vonal és színkontraszt tagolja a test vonalát, hiszen úgy könnyedén zömökebbnek, szélesebbnek tűnhet a sziluett. A klasszikus fekete bakancsokon kívül a színes, illetve fehér verziókkal is érdemes kísérletezni. A merészebb darabok roppant izgalmassá teszik az utcai megjelenést, különösen akkor, ha az árnyalat valamilyen formában visszaköszön a szoknya színében, vagy éppen mintájában.

Az összhatás nem feltétlenül lesz vagány, persze bőrszoknyával kombinálva garantált az ütős eredmény. Az elegánsabb rakott szoknyák, a midi fazonú, légiesebb darabok azonban határozottan elveszik a bakancs merészségének élét.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés