A színek és minták viselése abszolút felpezsdíti a megjelenést negyven év felett, a csinos blogger kizárólag erre a szimpla, egyszerű trükkre alapozza a stílusos, sikkes összhatást.

hirdetés

Amikor a stílusos, nőies és egyedi megjelenésről van szó, a legtöbben valami elképesztően izgalmasra, valami hatalmas stílustrükkre asszociálnak. A lehengerlő stílus mögött azonban nem mindig húzódik meg profi öltözködési titok vagy praktika. Egyszerű, kézenfekvő megoldásokkal is látványosan fel lehet turbózni az összképet.

Az élénk és pasztelles színek például bármely életkorban, negyven év felett is bátran főszerepet kaphatnak az öltözékben, nagyon könnyű izgalmassá, lendületessé, esetleg üdévé varázsolni velük az öltözéket. Dinamikát, energikusságot csempésznek a letisztult szettekbe, ráadásul játékosan variálhatóak.

Színek és minták viselése 40 felett sikkesen

A színes öltözködés harsány. Talán ez az általános vélekedés, s voltak idők, amikor a fekete, szürke és fehér holmik teljes mértékben letarolták még a legmenőbb trendszíneket is. Manapság talán már többen kísérleteznek a színekkel és izgalmas motívumokkal, ám a társadalom nagy részében még mindig áll az a tévhit, miszerint bizonyos kor felett óvatosan kell bánni a színpalettával.

A stílusos blogger, Marta Dahlhoff szerint a színek nem korhoz kötöttek, ráadásul ez a legegyszerűbb stílustrükk, amivel fel lehet turbózni a letisztult ruhatárat, illetve a mindennapi megjelenést. Minden szezonban ízlésesen és merészen viseli a legmenőbb árnyalatokat, a tavaszi-nyári időszakban pedig különösen bátor, ami a színkombinációkat illeti.

A blogger zseniális harmóniát teremt a színekkel, egyáltalán nem túlzó vagy tolakodó az összkép. Negyven felett jár, de számára ez nem mérvadó az öltözködését illetően, összeállításaival igyekszik friss, vidám kisugárzást kölcsönözni a megjelenésének.

Nem csak az aktuális trendszínekkel trükközik, bármilyen árnyalatot és mintát szívesen bevet a sugárzó összhatás érdekében.

Előfordul, hogy két egészen eltérő árnyalatot is összeboronál, ami első blikkre túlzásnak vagy bátor lépésnek tűnhet, az eredmény azonban önmagáért beszél. Bár izgalmasan kombinálja a ruhadarabokat és a kiegészítőket, az összecsengő, egymáshoz passzoló részletekkel mégis egyfajta harmóniát teremt.

Az efféle sikkes, mégis feltűnően egyedi összeállításokkal mindig bebizonyítja, hogy a színekkel tényleg megéri negyven felett trükközni. A fiatalító hatásuk mellett még a visszafogott, klasszikus fazonok is új fényben tündökölnek.

A blogger rajong a mintákért, a színek viselése mellett a különleges motívumoktól sem zárkózik el. Mindig figyel arra, hogy a ruhák ne szélesítsék az alakját a minták méretéből, elhelyezkedéséből adódóan, ám ezenkívül nem követ szigorú szabályokat az öltözködésében.

A kiegészítőket igyekszik a ruhákhoz igazítani, ha kell, csak aprócska, alig látható részletekben rejti el a szett vezérárnyalatát.

Amellett, hogy élénk színekkel és merész mintákkal teszi izgalmassá és egyedivé a stílusát, a stílusmixekkel sem finomkodik. Bátran kombinálja a sportos és nőies, elegáns darabokat, mindeközben pedig mégsem esik át a ló túloldalára. Egy szett abszolút menő hatást kelthet akkor is, ha nem stimmelnek teljes mértékben a stílusok és a színek, csak jó érzékkel kell párosítani az eltérő holmikat.

Nem célja, hogy negyven felett húsznak tűnjön, ahogy az sem, hogy kitűnjön a tömegből. Egyszerűen csak igyekszik önmagát adni, a belső világát és egyedi ízlését megmutatni az öltözködésén keresztül. Megjelenése éppen ezért olyan inspiráló.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés