Vannak, akik az ünnepek alatt végig otthon maradnak és bekuckózva, minduntalan sorozatot és klasszikus filmeket néznek, míg mások az egész családot, sőt, a céges rendezvényt is megjárják. Bár a járványhelyzet nagyban korlátozhatja a lehetőségeket, mégis van esély romantikus vacsorára, családi összejövetelre, de akár céges bulira is. Corata Mónika divattervező, a Pomme Verde márka tulajdonosa adott pár tippet, hogy mégis hogyan érdemes felöltözni stílusosan karácsonykor.

hirdetés

 

Az ünnepi szezon újabb lehetőségeket tartogat az öltözködés terén, hiszen ilyenkor felvehetjük kedvenc, különleges darabjainkat, amelyek egész évben a szekrény mélyén lapulnak. Ilyenkor nem túlzás a látványos csillogás sem, ám mindig szem előtt kell tartani, hogy milyen eseményre igyekszünk.

Stílusosan karácsonykor: a szakértő tippjei

Karácsonykor még mindig a piros és a méregzöld színek hódítanak, szilveszter idején pedig a csillogó, flitteres ruhákat helyezik előtérbe a legtöbben. Ezekkel garantáltan nem lehet mellélőni, ám érdemes kipróbálni egészen más trendeket is. A kiegészítőkkel és élénk színekkel egyaránt zseniálisan lehet játszadozni, mert ezek különösen izgalmassá, egyedivé varázsolhatják a szettet.

A karácsonyi csúnya pulcsi már azonban kivételt képez, bármennyire is vicces és vagány megjelenést kölcsönöznek ezek az ötletes darabok, inkább ünnepváró szettekhez ajánlott viselni őket.

A kényelem azért fontos, hogy felszabadultan teljen az ünnep

A kényelem alatt nem feltétlenül a mackónadrágra kell gondolni, a lényeg az, hogy senkit ne feszélyezzen az általa választott kreáció. Az ünnepi öltözék nem kell, hogy ruha vagy szoknya legyen abban az esetben, amennyiben csak feszengést és kényelmetlenséget okoz. Bátran lehet nadrágot választani a szett részeként, ha abban felszabadultabb lesz a családi összejövetel vagy a szilveszteri buli.

Vannak kifejezetten elegáns darabok, melyek kényelmesek, ám eközben kellően nőiesek is. Egy jól megválasztott fazon észbontóan csinos lehet, sokak számára pedig ez kézenfekvőbb választás, mint egy rövid szoknya vagy feszülős ruha.

A családi összejövetelre is fel lehet öltözni stílusosan

A családi eseményekre sokan maradnak a kényelmes, otthoni szettben, amit napközben a konyhában való sürgés-forgás közben is viseltek. Bizonyos esetekben ráadásul az egész ünnepi menü megtalálható a szerelésen. Teljesen más hangulatban telik az ünnepi vacsora karácsonykor, ha mindenki felveszi valamelyik különlegesebb, elegánsabb darabját.

Persze otthon nem kell feltétlenül túlzásba esni a csillogással, elegendő egy szebb, kifinomultabb ruha választása is. Különösen ünnepivé varázsolja a hangulatot, ha a szett színeiben visszaköszön a díszítés árnyalata.

A céges karácsonyon a maszk is lehet dögös kiegészítő

Bár a járványhelyzet miatt számos cégnél elmarad a jól megszokott karácsonyi buli, a jelenlegi szabályozások alapján bárki tarthat hasonló rendezvényeket, és megkoronázhatja az évet kollégái társaságában is.

Ezekre az összejövetelekre éppúgy fel lehet öltözni stílusosan, azonban a céges etikett visszafogottabb, átgondoltabb szereléseket kíván meg. A szoknya semmiképp ne legyen túl rövid, illetve a dekoltázzsal is óvatosan kell bánni. Alapvető kérdés lehet a dresszkód, erre mindenképp érdemes odafigyelni, hiszen nem mindegy, hogy estélyiben vagy egy szimpla, elegáns szettben kell megjelenni. A kényelemnek itt is előtérben kell lennie, a választás olyan ruhára essen, amiben nem kell behúzott hassal sétálgatni egész este a teremben.

A maszkból különleges kiegészítő válhat egy ilyen estén. Karácsonykor stílusosan lehet trükközni az egészség védelmére szolgáló védőeszközzel. Ha színben, esetleg mintában passzol az aznapi ruhához, garantáltan feldobja majd az összképet.

A skót kocka igazi karácsonyi sikk

A szakértő szerint a skót kockás darabok tökéletes választásnak bizonyulnak, ha stílusosan szeretne valaki felöltözni karácsonykor. A kockás minta idén egyébként is kifejezetten sikkes, így a divatos szerelés összeállításánál garantáltan jó döntés lehet ezt választani.

Forrás: Corata Mónika divattervező/Pomme Verde.
Képek: Pomme Verde/pommeverde.com.

  • Megosztás:
hirdetés