Egyszerre több retró szálon fut az őszi divat, a kavalkádban pedig a hetvenes évek trendje is képviselteti magát. Szerencsére nem az unásig ismételt hippi vonalat melegítették fel a tervezők, annál sokkal nőiesebb irányzattal rukkoltak elő.

A hetvenes évek stílusvilágáról a legtöbb nőnek a trapézfarmerek és a hímzett blúzok ugranak be elsőre, de idén ősszel nem a hippi korszak meghatározó elemeit boncolgatja a divat.

Bár az efféle darabok is megjelennek elvétve a kínálatban, egy olyan nőies trend kibontakozásával szembesülhetünk, amelyben a midiszoknyák, a pelerinek és poncsók, a mintás ruhák, a sálgalléros blúzok, valamint a karcsúsított blézerek jutnak főszerephez.

Az őszi divat favoritja a hetvenes évek trendje

A seventies bourgeois névre keresztelt trend a kor vagyonos nőinek öltözködési stílusából meríti inspirációit, de nem annyira konzervatív és modoros, amilyennek elsőre gondolnánk az elnevezése alapján. Bár visszafogottabb színvilág jellemzi, mint a nyolcvanas-kilencvenes évek hatása alatt született kollekciókat, de izgalmas anyagpárosításokat, illetve retró mintázatokat ígér, melyek karakteressé teszik az öltözékeket.

Azért a hetvenes évekre jellemző bohém vonások is felfedezhetőek az őszi felhozatalban, amelyek sokféle stílusvariációhoz adnak remek ötleteket. Az irányzat legfőbb jellemzője a derékvonal erőteljes hangsúlyozása, mely karcsúsított szabásokkal és mutatós övekkel történik. Idén ősszel a blézerre, kabátra, kardigánra is öv kerülhet, amivel megalapozhatjuk a hetvenes évek nőies vonalát. Lesd el a neves divatmárkák ötleteit!

 

Kiemelt kép: Peter White/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés