A vastag talpú, vagy ismertebb nevén chunky csizma már nem számít újdonságnak a divatvilágban. Pár éve tűnt fel, és szinte azonnal bekerült a legnépszerűbb fazonok közé. A feltűnő kreáció rendkívül vagány, ám nőiesnek a legjobb indulattal sem nevezhetjük. Ennek ellenére mégis alapdarabbá vált, ezért egy ideig még biztosan nem kell tőle elbúcsúznunk.

hirdetés

A vastag talpú csizmák a kilencvenes évek „csótánytaposóit” idézik. Rendkívül látványosak, ezért minden figyelmet magukra vonnak. A finom nőiességnek a szikráit sem találhatjuk meg a kreációkban, sokkal inkább illeszkednek a vagány és merész streetwear stílusba. Ennek ellenére mégis népszerűvé váltak a nők körében, olyannyira, hogy manapság sokan már egészruhával is variálják.

A chunky csizma pár évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, akkor a tervezők rövid szárral látták el a fazont. Ám a Bottega Veneta csapata a boka felett végződő csizmát túlságosan snassznak találta, ezért a divatház piacra dobta a térdig érő lábbelit. Utóbbi már távol áll a nőiességtől, és inkább egy felturbózott gumicsizmára hasonlít.

A chunky csizma a nőies és sportos szettekbe is bekerülhet

A térdig érő chunky csizma átvette a vezetést a streetstyle-ban, és szinte mindenféle összeállításban felbukkan. Kifejezetten vagány, merész darab, ami a sportos, laza ruhadarabokat urbánusabbá teszi, miközben a nőies szereléseket felpezsdíti a kilencvenes évek divathangulatával.

A chunky fazont a chealsea jól ismert kialakításával kombinálták, ezért sok változatán megjelenik a gumis felsőrész. A lábbeli nagyon jól variálható, az őszi időszakban akár harisnyával kombinált vastag bermudával és blézerrel is viselheted.

 

A hidegebb napokon már előkerülhetnek a műszőrme kabátok, melyek nagyszerűen mutatnak a bőrhatású nadrágokkal. Egy ilyen szerelés roppant egyszerű és nőies, ám a vastag talpú csizma ebbe is izgalmat csempész.

 

Az ingekkel, garbókkal viselhető egészruhák a kilencvenes évek nagy kedvencei voltak, ám idén sem kell őket a szekrény mélyére száműznöd. A magas szárú chunky csizma az efféle szerelésekkel úgyszintén jól mutat. Mindkét darab nosztalgikus, ám néhány nőiesebb kreációval, kiegészítővel megteremthető a tökéletes harmónia.

 

A chunky fazon alapvetően egy laza, vagány darab. Jó barátságot ápol a lezserebb farmerekkel, oversize kabátokkal.  Ha egyszerű fazonokat boronálsz össze, akkor jöhetnek a minták és a színek, melyek kellően nőiessé teszik az összképet.

 

A bájos, fodros rózsaszín ruhától sem üt el a vastag talpú csizma, mivel az oversize blézer kellően urbánussá varázsolja a szettet. Ebben az összeállításban reflektorfénybe kerül a nőiesség, ez nagyban köszönhető a lábbelinek. A gumicsizmára hajazó kreáció formavilága nem túl finom, az összepasszoló színek miatt mégsem lóg ki az összképből.

 

A tüll és az organza reneszánszát éli, egyre több ruhadarabon jelennek meg az áttetsző részletek. A nyáron divatosnak számító ruhadarabok az őszi szerelésekben éppúgy felbukkanhatnak. Rétegezve jól mutatnak egy vagány bőrnadrág és egy ing felett. A lábbeli ebben az esetben már csak hab a tortán.

 

A vastagabb anyagból szabott pliszírozott szoknyákat az őszi-téli szezonban sem kell hanyagolni. Variálhatod őket kötött pulóverrel, vagy akár egy lazább felsővel. A chunky csizma most sem maradhat ki az összeállításból!

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Christian Vierig, Streetstyleshooters, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés