Az évszak hangulatához hozzátartoznak a bordós, barnás, zöldes színek, melyek csodásan állnak az ősztípusoknak. Ezek az trendi árnyalatok erősítik a nőies megjelenést, amennyiben passzolnak viselőjükhöz.

hirdetés

Mint minden évszak, így az ősz is jobban kedvez bizonyos személyeknek az öltözködés és a sminkelés terén is. Florence Welch, a Florence and the Machine énekesnője igazi ősztípus, efelől semmi kétség. Az időnként róka-, máskor tűzvörös frizurájú énekesnő ruhatárát elnézve ezt a lehetőséget ő teljességgel ki is használja.

Sikkes és előnyös színek ősztípusoknak

A 35 éves énekesnő gardróbját bohém és vintage holmik alkotják. A bársonyanyagok, a rojtok és a csipkék rendszeres díszítőelemei a földig érő ruháknak és húzott blúzoknak. Egyedi stílusával már-már olyan, mintha korunk fiatal Stevie Nicksje lenne.

Intenzív hajszínével a vörös és a barna többnyire sötétebb árnyalatai fantasztikusan jól mutatnak a művésznőnek, különösképpen a bordó, a fahéj- és a narancsszínek. Persze nemcsak a vörös, de a mézszőke, a rezes szőke és a vörösesbarna frizurájúak is az ősztípusok körébe tartoznak. Jellemző ismertetőjegyeik általában a rózsás, meleg tónusú, világos bőr, mely gyakran bájos szeplőkkel vagy anyajegyekkel borított.

 

Az ősztípust három csoportra oszthatjuk: meleg, lágy és sötét őszre. Bármelyikhez is tartozol, érdemes meleg tónusú ruhadarabokat választanod a vásárlások során, hogy megtarthasd kellemes, vidám kisugárzásodat.

Az ősztípust a barna sötét árnyalatai sem öregítik

Ahogy Florence dresszei is mutatják, nem követi a legfrissebb divatokat. Modern, világos holmikat sem gyakran látni rajta, meglepetésünkre még sincs maradi vagy koros hangulata megjelenéseinek. A barna és a vörös sötét változatai nem tudják öregíteni az ősztípusokat, éppen ellenkezőleg, egyensúlyt visznek a küllemükbe.

 

A vörös és a szőkés hajszíneket még ragyogóbbá és elragadóbbá teszik a mélyzöld és a sötéttürkiz variációi. Florence a flitterekkel és a gyöngyökkel némi csillogást is vitt a szettekbe, hogy a színek véletlenül se sápasszák a világos bőrét.

 

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Mark R. Milan/GC Images, Neilson Barnard, David M. Benett, Mark Robert Milan/GC Images, Dave M. Benett, Lloyd Bishop/NBCU Photo Bank/NBCUniversal, Jon Kopaloff/FilmMagic, D Dipasupil/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás: