Az aviátor kabát mostanra alaposan beépült az utcai öltözködésbe, és manapság már a nők ruhatárában is megjelenik. Bár elsőre férfias darabnak tűnhet, mégsem lehetetlen, hogy megjelenjen a nőies vonal az összeállításban!

hirdetés

A pilótadzseki, vagy más néven aviátor kabát igazi vintage ruhadarab, ami az 1940-es években bukkant fel először. Nevéből adódóan a pilóták egyik közkedvelt ruhadarabja volt, hiszen a téli időben a vastag szőrmével ellátott felöltő megfelelően melegítette őket. Általában bőrből készült, így nemcsak meleg, hanem strapabíró darab is volt. Éveken keresztül hordhatták, anélkül, hogy bárhol megkopott volna.

Az ilyen nagyszerű darabok pedig nem maradhatnak háttérben, így lassan elterjedt az utcai viseletben is. Egyre többen választották ezt a fazont a téli hidegben, hiszen a szőrme megfelelően melegítette őket, míg továbbra is vagány maradt a megjelenés. Azonban az aviátor kabát nem korlátozódott csak a férfiak gardróbjára. Szép lassan beférkőzött a nők ruhatárába is, és már évtizedek óta kiemelt helyet foglal el az öltözködésükben.

Az aviátor kabát igazi örökdarab, ami egyszerre nőies és vagány

Bár eredetileg egy férfiak számára készített darabról van szó, ez mégsem zárja ki azt, hogy nőiesen viseljük. A tervezők ebben nagy segítségünkre vannak, hiszen a klasszikus fekete, barna kreációk mellett, jó pár színes felöltővel is megörvendeztették már a hölgyeket. Ezzel bohémságot csempésznek a szürke téli napokba.

Manapság a pilótadzseki sokféle fazonban, színben, hosszban megjelenik, és mind egytől egyig sikkesnek számít. Az aviátor kabát nem egy pillanatnyi trend, így megéri megvásárolni, hiszen garantált, hogy több év múlva éppúgy megállja majd a helyét. A hosszított fazonok a téli hidegben igazán praktikusak, hiszen a derekat is védik.

A felújított verziók nem húzzák keresztbe a nőiességet, sőt! Vagánysággal fűszereznek meg minden összeállítást, és prímán összeférnek még a magas sarkú csizmákkal is.

 

Kitűnően kombinálhatóak, így a lazább és a nőiesebb szettekben egyaránt megállják a helyüket!

 

Számtalan különleges árnyalatban pompázó kreációval találkozhatunk, ahogyan a fazonok szintén változatosak. A tervezők gondoltak az elegánsabb stílus kedvelőire, hiszen olyan felöltőket is alkottak, melyek megidézik az egyenes szabású kabátokat.

Nemcsak a színes kreációk működnek kiváló stílusfűszerként, hanem a klasszikus barna darabok is. Ezek tökéletesen megjelenítik a retró módit.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, HGL, Claudio Lavenia, Neil Mockford / Ricky Vigil M / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés