Pár évvel ezelőtt a zoknicsizma valósággal berobbant, és mindent ellepett a tapadós fazon. A divatkedvelők válogatás nélkül viselték, ám a trend viszonylag hamar kifulladt. A lábbelik hamar eltűntek a boltok polcairól, pedig igazán izgalmas formában lehetett őket variálni. Szerencsénkre a népszerű trend visszatért!

hirdetés

A zoknicsizma pár évvel ezelőtt a Balenciaga kifutójáról indult el hódító útjára. A divatmárka virágos, színes lábbelije egy szempillantás alatt felpezsdítette az utcai divatot, hiszen elképesztően látványos, ezért még a leghétköznapibb összeállítást is mutatóssá teszi. A fazonra rákaptak a nők, idővel sokféle anyagból elkészítették a márkák.

A lábszárra simuló csizma sokak kedvence, hiszen a bővebb szárú fazonokkal ellentétben rendkívül nőies. Legtöbbször a magas sarkú verzióját csíphetjük el az üzletekben, ez csak még elegánsabbá teszi. Sokféle stílusban megállja a helyét, jól mutat elegáns, kabáttal is kombinálható egészruhákkal, illetve ingkabáttal és mamafarmerral.

Az őszi-téli divatban a jól ismert fazonok mellett felbukkan pár újdonság is. A tűsarkak mellett már a vastagabb sarkak is reflektorfénybe kerülnek, és a lapos talpú csizmákról sem szabad elfeledkezni. Ezek egyszerre vagányak és kényelmesek. A tervezők a lábra simuló felsőrészt kombinálták a hernyótalppal.

A zoknicsizma minden összeállításban megállja a helyét

Ha biztosra szeretnél menni, akkor válassz fekete zoknicsizmát, ez mindenhez passzol. A tűsarkú verziók elképesztően nőiessé, elegánssá teszik a megjelenést.

A lábbeli a farmeres összeállításokban úgyszintén megállja a helyét. Rendkívül izgalmas, ezért jól mutat pulóverrel, visszafogott kabáttal.

Sokan nem kedvelik a túlságosan vékony sarkakat, mivel ezek megnehezíthetik a járást. Szerencsére ebben a szezonban már nem csak a tűsarkú darabok közül válogathatunk mert megjelentek a tömbsarkú verziók. Ezek úgyszintén jól működnek az egyes stílusokkal.

Ruhákkal, szoknyákkal egyaránt összeboronálható, nem veszi el a megjelenés nőies báját, csak még izgalmasabb lesz a végeredmény.

A világos lábbelik sem maradhatnak ki a sorból, ősszel nagyon kelendőek a bézs darabok. Az efféle csizmák jól házasíthatóak a őszi színpalettával.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás: