Bár vannak olyan alkalmak, melyek megkívánják a magassarkút, a szimpla hétköznapokon azonban nem feltétlenül kell feláldozni a kényelmet a nőiesség oltárán. Egy lapos talpú cipő, szandál vagy papucs éppúgy kifinomult stílust tükrözhet, csupán a nyári szettek kiválasztásával kell ügyesen trükközni. A lábbeli fazonja is sokat számít, nem minden kényelmes darab támogatja az elegáns összképet. Viszont sok ellenpélda akad, mutatjuk, melyek azok a divatos darabok, amik tökéletes harmóniát alkotnak a nőies szettekkel.

hirdetés

Nem szükséges egész nap szexi magas sarkú cipőben lófrálni, egy lapos verzió éppen annyira elegáns és nőies összképet eredményez. Noha sokak szerint elképzelhetetlen a kifinomult stílus megvalósítása minimum 7 centis sarkak nélkül, manapság roppant csinos és vonzó lábbelikkel lehet találkozni a boltok polcain, amelyek tökéletesen eleget tesznek az elvárásoknak.

Igaz, a magas sarkú cipők és szandálok optikailag nyújtják a lábakat és szép tartást adnak, viszont mindennapi viselésre nem a legalkalmasabbak. Figyelembe kell venni azt is, hogy nyári melegben – főként ülőmunka mellett, de akkor is, ha sokat kell egyhuzamban álldogálni, gyalogolni – a bokák bedagadhatnak, illetve kínzó fájdalom léphet fel a talpakban.

Némiképp ellensúlyozható a kényelmetlenség hűsítő zselés talpbetétekkel, de vannak, akik eleve nem tudnak szépen, kecsesen járni magasabb sarkú lábbelikben, mert könnyen kibillennek az egyensúlyukból. Ebben az esetben végképp megfontolandó, érdemes-e erőltetni.

A kifinomult stílus nem kizárólag a cipőn áll vagy bukik – bár azon is sok múlik -, maga az összkép a lényeges. Bármilyen furcsának tűnik, az egyszerű fehér edzőcipő is kifejezetten jól mutat egy nőies, csinos szoknya mellett, a lapos talp kicsit sem stílusromboló vagy slampos. Ha megfelelően kombinálod őket, garantáltan sikkes lesz az összhatás. Kattints a képre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni!

 

Egy lapos talpú cipő éppúgy lehet a nyári szettek aduásza, mint egy magassarkú

A magassarkú hosszú távon nem csak irtó kényelmetlen, az egészségügyi hátrányait sem árt számba venni. Bár való igaz, hogy csodásan formálja az alakot, nyújtja a lábakat és egyenessé, nőiessé teszi a tartást, sokak számára az előnyök még ennek ellenére is alulmaradnak a negatívumokkal szemben.

A lapos talpú cipők, melegebb időben szandálok és papucsok éppen annyira kifinomulttá varázsolják az összképet, csupán a megfelelő fazont kell megtalálni, valamint az apró részletekkel kell ügyesen trükközni. Ahogy a ruhák esetében, úgy a lábbelik terén szintén igaz, hogy nem mindenkinek áll jól ugyanaz a darab. Érdemes olyat keresni, ami vékonyabbnak mutatja a bokát, nyújtja a vádlikat és nem nyomja össze a lábfejet.

 

A díszes, különleges darabok pontosan úgy működnek, akár egy ékszer. Kifejezetten feldobják az összképet, sarok nélkül is éppen annyira elegánsan mutatnak, mint tűsarkú társaik. Lehetnek rajta gyöngyök, strasszok, vagy épp egy dizájnos minta szintén egyedivé varázsolhatja a lábbelit.

 

A tökéletes, nőies összkép kulcsa az, hogy a kiegészítők és a ruhadarabok harmonizáljanak egymással. Szuperül lehet játszani a különböző árnyalatokkal, így máris elegánsabbnak hat az eredmény. Ha a blúzhoz, a táskához illeszkedik a cipő vagy a szandál színe, garantáltan nem válik slampossá a külső.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Képek a cikkben: Edward Berthelot/Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés