Az overall minden szezonban előkerül, mivel rendkívül sokoldalú, és jól megállja a helyét a különféle stílusokban. Ám a kabátos időszakban kissé háttérbe szorul, pedig a vastagabb anyagokból készült kreációk vagány és sikkes összeállításoknak lehetnek az alapjai.

Az overall nagy előnye, hogy könnyű kombinálni, és többféle fazonban tűnik fel a kínálatban, ezért mindenki megtalálhatja azt a darabot, mely tökéletesen passzol az alkatára. Lehet elegáns, nőies és kifejezetten vagány, így a szabásától függően mindig más formában pezsdítheti fel a megjelenést. Ám a legtöbben nyár végén elköszönnek az egybeszabott ruhadarabtól, pedig ősszel éppúgy sok lehetőséget rejt magában, többet, mint azt elsőre gondolnánk.

Az őszi ruhatárban megjelenő kreáció jellemzően vastagabb anyagból készül. Idén főként a farmer és a műbőr változatai hódítanak. A lezserebb szabású overallt könnyű rétegezni: mehet alá a vékony cicanadrág vagy harisnya, az ingfazon alá pedig befér egy puha garbó. A rétegeket nem is muszáj feltétlen eltakarni, a pulcsi nyaka kivillanhat, ettől csak még szebb lesz az összhatás. A kabátokkal, poncsókkal úgyszintén trükközhetsz, az igazán hideg napokon pedig jöhetnek a hatalmas sálak.

Az őszi öltözködés legpraktikusabb darabja az overall

A bőrhatású cuccok szavatossága még nem járt le, így idén akár egy overallt is beszerezhetsz. A barna, bordó kreációk igazán csinossá, izgalmassá varázsolják a megjelenést. Az ilyen összeállítások jól mutatnak elegánsabb vagy sportos kiegészítőkkel.

 

A farmer mindig visszatér a repertoárba ősszel, a vastagabb anyag pedig ideális az overallokhoz. A különféle fazonvariációkkal kedvedre játszadozhatsz. Az elegánsabb darabok jól mutatnak magassarkúval vagy letisztult csizmával.

 

A ruhatár alapjai a szezonban a garbók, amelyek sokféle módon bekerülhetnek a szerelésbe. Az egyszerű kötötteket remekül használhatod rétegzésre. Overall alatt is jól mutat, bőrhatású darabbal variálva pedig különösen nőies.

 

A klasszikus, nőies vonalvezetésű overallok mellett megjelentek a palettán a sportosabb, vagányabb kreációk, amelyek egy kicsit hajaznak a katonai egyenruhára. Rétegezve ez is megfelelő lesz.

 

Az overall egyik legnagyobb előnye, hogy könnyedén rétegezhető, ezért bekerülhet a vékonyabb ballonkabátok, vagy hidegebb időben a vastagabb szövetből kreált felöltők alá.

 

Az állatminta ősszel ismét reneszánszát éli, finoman adagolva pedig egyáltalán nem válik tőle harsánnyá vagy közönségessé a megjelenés. Bár ez a szett elsőre soknak tűnhet, a farmer és az ocelotminta kombinációja igazán vagány végeredményt kelt.

 

A barna és a bézs kombinációja továbbra is nagyon kelendő, ez az összeállítás pedig krémesen lágy, akár egy finom, meleg kávé. A szerelés egyszerű darabokból áll, a szolid szabású overall nagyszerűen mutat a pufidzsekivel és a western stílusú csizmával.

 

A kantáros nadrág is tud az újdonság varázsával kecsegtetni, hiszen a modern fazonok és az izgalmas anyagok nem keltenek unalmas, régimódi hatást. A megemelt derékvonal szépen tagolja az alakot, nyújtja a lábakat, ezért már nem formálja olyan előnytelenül a testet, mint azok a kreációk, amelyek pár évvel ezelőtt divatosnak számítottak. A kertésznadrág készülhet kordbársonyból, és akár kombinálhatod vastagabb szvetterrel is.

 

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Matt Jelonek, Hanna Lassen, Christian Vierig, Daniel Zuchnik / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés