Az őszi divat jól kihasználható, sokoldalú elemei a sikkes szoknyák. Az átmeneti, változékony időjárás kifejezetten kedvez a nőies ruhadaraboknak. Érdemes már most olyan fazont választani, mely a szezon elején még jól mutat zárt cipővel és könnyed dzsekivel, ám az idő előrehaladtával akár bakanccsal is kombinálható.

hirdetés

Az őszi divat nélkülözhetetlen elemei a változatos szoknyák. A segítségükkel roppant sikkes összeállításokat komponálhatsz meg, a megfelelő fazonnal pedig akár a fehér póló és edzőcipő párosából is kihozhatod a maximumot. A szoknyák esetében nem szükséges túlbonyolítani a dolgokat, elég pár izgalmas kiegészítő.

Izgalmas őszi szoknyák minden stílusban

Az őszi szoknyadivat szépen igazodik az évszakhoz, hiszen roppant változatos. Porondon vannak az egészen rövid, miniszoknyák, ám a kilencvenes évek hosszú, minimalista darabjai úgyszintén előkerülnek. A két véglet között pedig szinte minden fazonhossz, anyag és minta felsorakozik. A szezon megszokott sötét színei mellett az élénkebb és világosabb paletta is képviselteti magát, a bézs és annak rokonárnyalatai például finomságot, lágyságot visznek a megjelenésbe. Ám a vibráló tónusokról, például a rózsaszínről sem érdemes megfeledkezni, mert nagyon fel tudja dobni az összképet.

 

Főként az alakformáló szoknyafazonok dominálnak az őszi divatban. A legtöbb szabás kiemeli a derékvonalat, vagy A vonalú kialakításával nyújtja az alakot. Mindkét esetben jól érvényesül a karcsúsító hatás. A pliszírozott daraboktól sem kell megriadni, a hosszanti vonalak nyújtják az alakot, az előnyös összkép érdekében csupán a megfelelő hosszt kell eltalálni.

Anyagok tekintetében szintén változatos a felhozatal, a vékonyabb, légiesebb kelmék, valamint a vastagabb szövetek egyaránt jelen vannak a kínálatban. Örök klasszikusnak számítanak a műbőr darabok, az efféle szoknyák rövidebb és hosszabb fazonban éppúgy megtalálhatóak. A farmer sem hiányozhat az őszi felhozatalból, most főként a midi szabások divatosak. Ezeket a kreációkat érdemes most kihasználni, télen, nagykabáttal már nem mutatnak olyan jól.

Az őszi divat kedvenc szoknyái sokféle stílusban megállják a helyüket. Viselheted őket balerinacipővel és pólóval, vagy akár magas sarkú csizmával és elegáns kabáttal. A lábbeli fazonjával még a legegyszerűbb fekete szoknyát is feldobhatod. Nem szükséges túlbonyolítani a dolgokat, idén nagy hangsúlyt kap a minimál sikk, aminek a lényege a visszafogott nőiesség.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Edward Berthelot / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés