A kabát a hidegebb hónapokban mindig főszerepet kap, ezért az őszi divat ismét reflektorfénybe helyezi a sikkes, színes, izgalmas felöltőket. Az új szezon igazán változatos fazonokkal, kialakításokkal kecsegtet, ezért, ha szeretnél valami különlegeset kipróbálni, akkor érdemes merészebb kreációt választani, mint a klasszikus ballonkabát.

hirdetés

Lassan belesétálunk az őszbe, így végre előkerülhetnek a sokat nélkülözött, divatos kabátok. A szerelés nagy részét a hideg hónapokban a felöltő takarja, ezért a kreációk szabása, kialakítása, színe kiemelten fontos. Ez a szemlélet a divatirányzatokat is áthatja, mivel rengeteg vidám árnyalatú, mintás kreációt alkottak a tervezők. Az átmeneti divatban kifejezetten kevés fekete dzsekit találhatunk, ezzel szemben megszaporodtak a bohém darabok.

Öt divatos kabát, amitől felpezsdül az őszi megjelenés

Még egy darabig elegendőek az átmeneti kabátok, hiszen ezek a kreációk jól rétegezhetőek, és a melegebb napokon egyaránt ideálisak. Ám a változékony időjárás pillanatok alatt hidegebbre fordulhat, így szükség lehet a vastagabb kreációkra. Ilyenkor már előkerülhetnek a vékonyabb pufidzsekik, és a vastagabb anyagokból kreált szövetkabátok. A felhozatal igazán változatos, ezért merészebb felöltőkben is gondolkodhatsz, mint a ballonkabát.

Steppelt dzseki

A steppelt kreáció az olasz nők kedvence, rendkívül visszafogott, jól kombinálható, így érthető, hogy miért kedvelték meg. A klasszikus idén változatos formában bukkan fel az üzletekben. Találhatunk hosszított verziót, rövid vagy oversize kreációt. Összeboronálható edzőcipővel, elegáns magassarkúval, esetleg csizmával. Jól mutat mindennel, ezért bármilyen szettbe beültetheted. Könnyen rétegezhető, így később sem kell a szekrény mélyére száműznöd.

Foltminta mindenhol

A patchwork vagy foltminta továbbra is népszerűnek számít, így ősszel a felsőrészek, nadrágok mellett megjelenik a kabátokon. A technikával készült darabok szinte vonzzák a tekinteteket, ezért más hangsúlyos kreációval már nem szükséges házasítanod. A kiegészítőket sem muszáj túlzásba vinned, jöhetnek az egyszerűbb táskák, lábbelik.

Vidám színek

A vibráló színek átvették a vezetést, hiszen a szövetkabátok jelentős része feltűnő árnyalatokban pompázik. Bármilyen tónus jöhet, a lényeg, hogy minél vidámabb legyen az összhatás. Jöhetnek a monokróm összeállítások, vagy a feltűnő színpárosítások. A vastag anyagból szabott felöltők jól mutatnak mindennel, semmitől sem ütnek el, ezért egyaránt prímán muzsikálnak a lazább, sportosabb, valamint a nőiesebb, elegánsabb kreációkkal.

Derékhangsúlyos szabás

Az őszi kabátok sokszor túlságosan nagyok, ezért elrejtik a nőies alakot, és a több réteg ruha miatt optikailag szélesítik a sziluettet. Ám a derékra helyezett öv karcsúsító hatással bír. Ezeket a fazonokat is megtalálhatod az üzletekben, ha pedig a hagyományos szövetkabátot szeretnéd megbolondítani, akkor kiegészítheted egy színes övvel.

Hetvenes évek ihlette bőrkabát

A bőrdzseki minden szezonban előkerül, csupán a kialakításon változtatnak egy keveset a tervezők. Idén a rövidebb, motoros stílusú dzsekik mellett, a repertoárt gazdagítják a hetvenes években divatosnak számító térdig érő fazonvariációk. Ezek leginkább a ballonkabátra hajaznak, szépen karcsúsítják a sziluettet optikailag, és szinte bármivel jól mutatnak.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés