Ezek az apró öltözködési hibák durva öregítő hatással bírnak a francia divat- és ékszertervező tervező szerint. Nagyon könnyű elkerülni őket, csupán néhány dologra kell odafigyelni a hétköznapi szettek összeállításakor.

hirdetés

Öregítő öltözködési hibák: ezekre figyelj a szettek összeállításakor

A divat egyfajta önkifejezésre szolgáló eszköz. Az általunk viselt ruhák megmutatják a személyes ízlésvilágunkat, betekintést engednek a személyiségünkbe és belső világunkba, másrészt pedig feldobják a megjelenést és erősítik az előnyös vonásokat. Na persze csak akkor, ha az ember lánya ügyesen választja ki az aktuális holmikat. Persze vannak napok, amikor csak egy laza mackónadrág és meleg pulóver bizonyul kényelmesnek számunkra, azért többnyire igyekszünk a legjobb formánkat hozni, és nőies kisugárzásunkat, vonzerőnket hangsúlyozni.

A tökéletes összkép azonban könnyedén elcsúszhat, mégpedig olyan apróságokon, melyek egy minimális odafigyeléssel, kevés változtatással abszolút kiküszöbölhetők lennének. A trendi holmik önmagukban még nem garantálják a stílusos megjelenést, hiszen nem csupán a divatra, az aktuális irányzatokra kell helyezni a hangsúlyt. A francia tervező, Justine Leconte videóban mondja el, hogy általában milyen öltözködési hibák öregítik látványosan a megjelenést.

 

Az első öltözködési hiba, amit a tervező megemlít, a túlzottan bő, szögletes ruhadarabok viselése, mármint mindezek halmozása. Manapság nagyon népszerűek az oversize holmik, azonban nem érdemes feláldozni a nőiességet a divat oltárán. Természetesen a bő cuccok viselése egyáltalán nem tilos, csupán arra kell figyelni, hogy legyen a szettben valamilyen testhezálóbb, alakkiemelő darab is. Ha jóformán teljesen eltűnik a sziluett a ruhák mögött, az összhatás igencsak öregíti majd a megjelenést.

Ugyanez igaz a monokróm szettekre is. Az egyetlen tónusra épülő összeállítások tulajdonképpen kétélű fegyverek, ugyanis amellett, hogy előnyösen nyújtják az alakot, egy rossz színválasztás következtében könnyedén öregíthetik a megjelenést. A színek harmóniája nyújtja a lábakat és a felsőtestet, nincs erős kontraszt, amely megakasztaná a tekintetet, ezáltal semmi nem töri meg a test vonalát. Ám a semleges tónusok akár sápasztó hatással is bírhatnak, ezért érdemes egy kis vibrálást, eleven színárnyalatot csempészni az összképbe, ha másképp nem, legalább egy élénk rúzs segítségével. Különösen igaz ez abban az esetben, ha fekete vagy sötétbarna holmikból épül fel az outfit.

Minden szezonban vannak olyan fazonok, amelyek hihetetlenül divatosak. Persze a legtöbb nő igyekszik trendivé varázsolni és aktualizálni a ruhatárát, azonban ezt szigorúan az alkati adottságok figyelembevételével célszerű megtenni. Hiába divatos egy adott ruhadarab, ha a vonalvezetés nem passzol a sziluetthez. Az elsődleges szempont mindig az legyen, hogy mi az, ami jól áll, másként az újonnan vásárolt kreáció határozottan öregíti majd a megjelenést ahelyett, hogy feldobná és felpezsdítené azt.

A tervező egy nagyon apró, ám igencsak gyakori öltözködési hibára is felhívja a figyelmet videójában. Sokan rosszul választanak melltartót, ami valóban idősebbnek tudja mutatni az ember lányát, lülönösen, ha előnytelenül formálja a kebleket, vagy itt-ott felszorítja, látványosabbá teszi a hurkákat. Bár első blikkre nem tűnik súlyos hibának a rossz fehérnemű-választás, a sziluett formálásához nagyon sokat tesz hozzá. Lehet akármilyen stílusos, sikkes és csinos a gondosan összeállított szett, egy előnytelen melltartó pillanatok alatt lerombolja a nőies megjelenést. Nagyon fontos, hogy sem a vállaknál, sem pedig oldalt nem vághat be az anyag, de a kosárméretre szintén érdemes odafigyelni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés