Attól, hogy külön-külön minden ruhadarab divatos egy szettben, még nem biztos, hogy jól mutatnak együtt. A trendjegyek halmozása önmagában még nem adja meg azt a wow-faktort, amitől különleges, egyedi vagy igazán sikkes lesz egy öltözék. Olykor egy-egy stílushiba vágja tönkre az összképet, vagy egyszerűen csak nem passzolnak össze a fazonok.

hirdetés

A divat irányelvei nincsenek kőbe vésve, vagyis abszolút rugalmasak. A trendekre érdemes úgy tekinteni, mint egyfajta eszköztárra, amiből ízlése, stílusa, testalkata és hangulata szerint válogathat az ember. Idén elképesztően sokrétű a felhozatal, így nyilván akadnak benne olyan kreációk, melyek külön-külön mutatósak, de valahogy nem férnek össze, mert együtt képtelenek megteremteni azt a bizonyos pluszt, aminek köszönhetően túlzások nélkül is figyelemfelkeltő lesz a megjelenés.

Egyes divatos holmik egymással kombinálva slamposan mutatnak, de egy elcsépelt összeállítás úgyszintén stílustalanná teheti az öltözéket, ezért a sokak által lemásolt szetteket nem érdemes ezredszer is elsütni, mert hiába lettek menőnek kikiáltva, silánnyá és tucatszerűvé züllesztik a megjelenést.

Minden darab divatos, mégsem klappolnak össze: 5 gyakori stílushiba

Mindenkinek más a stílusa, így relatív, ki mit nevez hibának. Ám az nagy általánosságban elmondható, hogy az alakromboló, a snassz, a közönséges, a slampos vagy a zavaró színkombinációjú szettek nem hozzák meg a várt hatást, hiába követi minden elemük az aktuális divatirányzatokat.

 

Megesik, hogy minden igyekezet ellenére félresiklik az öltözék, és inkább ellenérzéseket kelt a látvány, mint csodálatot. Nem árt azt is figyelembe venni, hogy a divat slágerfazonjai nem mindenkinek állnak jól, előfordul, hogy a trendi szabásvonalak egyeseken ütősen mutatnak, míg másokon elsikkadnak. Ám néha csupán az összeboronált kreációk nem jutnak közös nevezőre.

A képgalériánk szereplői nem a divat, hanem a stílusos megjelenés ellen vétettek. Ezekben az öltözékekben nincs meg az a fajta esszencia, amitől harmonikusnak vagy sikkesnek érezhetnénk az összképet.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés