Az olasz nők szerint az igazi tavaszi stílus az élénk színeken, a különleges mintákon, a könnyedségen és a nőiességen alapszik. Bár sokszor túlzónak és zsúfoltnak hathat egy-egy általuk viselt összeállítás, egyszerűen nem tudnak igazán nagy hibát véteni, ha divatról van szó. Ők aztán mindig naprakészek a trendekkel kapcsolatban, érdemes ellesni pár apró, finom részletet a megjelenésükből, hogy garantáltan sikkes legyen az összkép.

hirdetés

Az olasz nők szerint ilyen az igazi tavaszi stílus: 5 trend, amihez ragaszkodnak

Vibráló, ragyogó árnyalatok

Amit idén garantáltan érdemes ellesni az olasz nőktől, az a színek bátor kombinálása. Akár monokróm szettek részeként, akár változatos párosításban, szívesen viselik a vibráló, feltűnő tónusokat. Elsőre szokatlan lehet, pláne azoknak akik főleg a fekete-fehér vonalon mozognak, ám garantáltan megéri kilépni a komfortzónából. Az erős árnyalatok elképesztően megbolondítják az összképet, az eredmény kevésbé lesz unalmas és hétköznapi.

Akár a mintákban is érdemes gondolkodni, ha valaki ódzkodik tőle, hogy szivárványnak öltözzön. Ebben az esetben egy visszafogott alapszínnel kell próbálkozni, de a minta lehet feltűnő és neonos tónusú. Ez tökéletes átmenetet képez a szokásos, hétköznapi megjelenés és az egyedi, vibráló verzió között.

Szoknyák minden mennyiségben

A szoknyák divatja felpezsdült idén, és az olasz nők többsége bátran ki is használja a divat nyújtotta lehetőségeket. Most a miniszoknyák között éppúgy akadnak olyan fazonok, melyek szépen formálják a sziluettet, és előnyösen emelik ki a nőies vonalakat. Az olasz nők imádják a különböző fazonú miniszoknyákat, de a maxi verzióktól sem zárkóznak el.

Laza szabás

Bármilyen furcsán hangzik, számtalanszor viselnek laza, lezser holmikat. Bár azt gondolnánk, hogy a feszülős, tapadós ruhák mutatják meg igazán a nőies formákat, a könnyedebb cuccoktól sem kell elzárkózni. Az olasz nők titka abban rejlik, hogy zseniálisan párosítják a különböző darabokat, így az összhatás nem lesz slampos, sokkal inkább nőies és kifinomult külsőt sugároz. A ruhák lehetnek könnyedek és lazák, ám bizonyos pontokra kell helyezni a hangsúlyt. A derékvonal kiemelése, a has megvillantása, a vékony boka kikandikálása éppen elegendő a tökéletes eredményhez.

Preppy stílus

Bár Amerikából ered, a preppy stílus az olasz divatért rajongó hölgyeket úgyszintén meghódította, ami nem a véletlen műve. Ez a sikk bátran keveri a luxushatású és romantikus beütésű retró elemeket, ugyanakkor a kislányos báj és a szexi nőiesség egyszerre kerül előtérbe benne. Nem feltétlenül kell az egész összeállítást erre a sémára felépíteni, elegendő lehet néhány apró részletet belecsempészni a szettbe. A masnik, a rakott szoknyák, a fehér blúzok, a galléros felsők és hajráfok mind-mind hozzájárulnak a tökéletes, olaszos sikkhez.

Állatmintás holmik

Az állatminták nagyon sikkesek tudnak lenni, és az, ahogyan az olasz hölgyemények viselik, sehogy sem közönséges. Sokan azért nem viselnek leopárd-, zebra- vagy kígyómotívumos holmikat, mert túlságosan olcsó hatásúnak tartják őket, az olasz nők úgy tudják kombinálni ezeket a feltűnő mintázatokat, hogy arról rögtön a luxusdivat jut eszünkbe. A tavaszi dögös, nőies megjelenésbe tökéletesen passzolnak ezek a merészebb, feltűnőbb darabok. Nem kell tetőtől talpig párducnak öltözni, sokszor elegendő egy-egy apróbb kiegészítő is a sikkes megjelenéshez.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés