Tavaly novemberben Virgil Abloh halálhíre sújtotta le a divatvilágot. A Louis Vuitton férfirészlegének művészeti igazgatójaként, illetve az Off White márka alapítójaként vált ismertté világszerte. A brand őszi kollekciójának bemutatóján a legismertebb modellek vonultak végig, igazán emlékezetes pillanatot okozott, hogy az 56 éves Cindy Crawford a 20 éves lányával jelent meg a kifutón.

hirdetés

Virgil Abloh igazi újítóként jelent meg a divat világában, egyedi és innovatív ötleteivel, kreatív megvalósításaival hamar közkedvelt márkává tette saját brandjét, az Off White-ot. A 2013-ban alapított vállalat újszerű szemléletével robbant be a köztudatba. A fiatalon elhunyt tervező az utolsó pillanatig ugyanazzal a szenvedéllyel vetette bele magát a munkába. A 2022-es őszi kollekció különleges dizájnja az Off White stíluselemeit szedi egy csokorba.

 

Az Off White bemutatója nem csupán a ruhák miatt vált emlékezetessé

Az Off White 2022-es őszi kollekciójának bemutatója méltó emléket állított Virgil Abloh megismételhetetlen és egyedi kreativitásának. A kifutón látható ruhák tervezésében még ő maga is részt vett, különleges szemlélete egyértelműen visszaköszön a dizájnban.

 

A kollekcióban számtalanszor köszön vissza az űrhajó metaforája, az Off White ezekkel a darabokkal bebizonyította, hogy még mindig képes megújulni és modernebbé varázsolni a divatot. A különleges ruhákhoz, valamint az esemény nívójához méltóan híres modellek léptek a kifutóra.

 

Gigi Hadid, Bella Hadid, Kendall Jenner és Karlie Kloss is Off White-holmikba bújt, valamint a világhírű teniszezőnő, Serena Williams csakugyan feltűnt a show alatt. A kilencvenes évek híres szupermodelljeit Naomi Campbell és Cindy Crawford képviselte.

 

Az este pillanatát nem csupán a mögöttes tartalom és a ruhák varázsa okozta. Ritka pillanatnak lehettek szemtanúi a márka rajongói, amikor Cindy Crawford, valamint húszéves lánya, Kaia Gerber is megjelent az Off White kifutóján. Ilyenre jó pár éve nem volt példa, korábban a Versace 2018-as tavaszi kollekciójának bemutatóján vonultak fel mindketten a vendégek előtt.

 

A bemutató meglepetésszerű zárójelenetében Donatella Versace kíséretében pózoltak a kilencvenes évek legendás szépségű manökenjei, legalábbis néhányuk a szupermodellek csapatából. Az olasz divatház akkor Gianni Versacére, a márka alapítójára emlékezett.

 

A brand megújult, mégis hű maradt önmagához

A márka megújult, mégis hű maradt önmagához. Az apró részletekben el lehet veszni, kezdve Naomi Campbell felsőrészével, ami a díszlet csillárjában köszön vissza. Az egyszerű darabok és fazonok zseniálisan vegyültek a különleges, nőies vonalat képviselő finomságokkal, mint például a tüll vagy a kivágott szabás.

 

Megjelentek a sportos elemek, mint például a baseballsapkák, melyek remekül passzoltak a habos-babos ruhákhoz is. Virgil Abloh ízlése, ezzel együtt pedig maga az Off White is éppen emiatt egyedi és lenyűgöző. Olyan irányzatokat társítanak egymással, amik alapvetően nem passzolnak össze, mégis úgy, hogy az összhatás maximálisan egybecseng. Ebben a kollekcióban Virgil Abloh deszkás, laza stílusa és a haute couture elemei találkoztak, az eredmény pedig önmagáért beszél.

 

A tervező védjegye sem maradt el, a sokak szerint polgárpukkasztó és néha már-már provokatív mondatok ebben a kollekcióban is helyet kaptak egy-egy ruhadarabon. Kendall Jenner fekete ruháján például a „Little Black Dress”, vagyis „kis fekete ruha” felirat volt olvasható.

 

Egy rejtett üzenet éppúgy megjelent a kifutón, ami Virgil Abloh súlyos betegségét idézte meg. Cindy Crawford kézitáskái egyértelműen a megromlott egészségi állapotára és küzdelmére utalnak. Az egyik, piros kiegészítőn a „Life”, azaz „Élet” felirat olvasható, míg a másik táskában mértéktelen mennyiségű gyógyszernek látszó pirula hevert. Ezzel társadalmi üzenetet éppúgy közvetít az Off White őszi kollekciója, hiszen felhívja a figyelmet a téma fontosságára.

 

Kiemelt kép: Victor Boyko/Getty Images.

Cikk képei: Taylor Hill/WireImage/Pascal Le Segretain/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés