Vivienne Westwood izgalmas és kreatív kampánycsemegét szolgál fel a változatosságra éhes divatrajongók számára. Ez nem egy tipikus, kiszámíthatóan unalmas reklám, mint amilyenekkel számolni lehet a tavasz közeledtével.

hirdetés

Bármilyen jó egy kollekció, ha az üres, semmitmondó, csupán az esztétikumra hangsúlyt helyező kampány nem képes felkelteni iránta az érdeklődést. Valljuk be őszintén, a divatreklámok nagyjából egy kaptafára készülnek, így aztán ritka desszerttel szolgálnak az olyan márkák, mint a Gucci, a Balenciaga, és történetesen Vivienne Westwood, aki nemcsak kollekcióival igyekszik kifejezésre juttatni bonyolult egyéniségét.

A punk divatirányzat anyja, Vivienne Westwood mindig a szokatlan, gondolkodásra inspiráló, különc dolgokat keresi, melyek nemcsak hatáselemként szolgálnak a divatművészetében, hanem felhívják a figyelmet egy-egy problémára, vagy éppen a humor eszközei. Az aktivista tervezőnő 2020-ra is tartogat meglepetéseket a kifogyhatatlan ötlettárából.

Naomi Campbell 49 évesen végre helyet kapott Vivienne Westwood kampányában

Nem is akárhogy! A kis híján ötvenéves modell még egy meztelen képet is bevállalt az újratalálkozás és a közös munka örömére. Bár Naomi Campbell a kilencvenes évek elején több ízben is végiglejtett a Vivienne Westwood kifutóján, ilyen kampány még sosem született vele.

A reklám másik érdekessége, hogy a 78 éves Vivienne Westwood, és az 54 éves Andreas Kronthaler – aki a divattervezőnő támogatója, alkotótársa és férje egy személyben – is szerepel a kampányfotókon, mitológiai ihletésű beállításokban.

Juergen Teller fotós párizsi utcaképein a humor, a figyelemfelkeltés, és a pimasz megbotránkoztatás egyszerre érvényesül: a ruhák is azt az üzenetet közvetítik, hogy a divatban és a művészetben a szabadság a lényeg.

 

Nem titok, hogy Vivienne Westwood lelkes környezetvédő, így érthető módon ez a téma örökösen ott motoszkál a kollekcióiban. Az egész tavaszi-nyári gyűjtemény olyan, mintha maradék anyagokból készültek volna a ruhák, felhívva a figyelmet a divatvilágon eluralkodó pazarlásra.

Amellett sem mehetünk el, hogy Naomi Campbell nagyon belehúzott a visszafiatalodásba, egyszerűen fantasztikus formában van! Rajta kívül még egy modell, Kandioura Fissourou is felbukkan a képeken.

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Képgaléria képei: Juergen Teller/Vivienne Westwood.

  • Megosztás:
hirdetés