A Victoria’s Secret abszolút új fejezetet kezdett, és ez nem csak a cégvezetésben nyilvánul meg. Sofía Jirau az első Down-szindrómás modell a fehérneműmárkánál, aki a Love Cloud névre keresztelt kollekciót fogja népszerűsíteni. A fiatal nő gyermekkora óta arról álmodott, hogy a világ vezető márkáinak reklámarca és manökenje lehessen. Két éve csöppent bele a szakmába, most azonban újabb lendületet kapott ahhoz, hogy megvalósulhasson dédelgetett vágya.

hirdetés

A Puerto Ricó-i származású, 24 éves lány élete fenekestül felfordult, amikor robbant a hír: ő lett a Victoria’s Secret új modellje. A Down-szindrómával élő Sofía Jirau már gyermekkora óta modellnek készült, a szakmában két éve tűnt fel, egy New York-i divatbemutató alkalmával. Kisugárzásával, kitartásával és céltudatosságával azonnal felkeltette a nagyobb márkák, köztük a világhírű fehérneműgyártó cég érdeklődését.

 

A fiatal lány két év alatt kivételes karriert futott be, elindította saját márkáját is. A Victoria’s Secret szintén nagy utat tett meg az elmúlt években, teljesen átformálta vezetőségét és világszemléletét. Ma már olyan kreatív szakemberek dolgoznak a márka élén, akik újrafogalmazták a fehérneműmárka korábbi, nőkről alkotott képét. A tökéletesség illúziójára semmi szükség, ha megértjük, mindenki másképp tökéletes és értékes.

A szépség és nőiesség olyan sokféleképpen megnyilvánulhat a világban, így vétek lenne csupán egyetlen oldalát befogadni. Bár még van hova fejlődni az elfogadás terén, a divatvilág egyre több lépést tesz meg azért, hogy minél szélesebb körben megtörténjen az előremozdulás. Szükség van olyan teremtő erejű álmodókra és példaképekre, mint Sofía Jirau, és olyan márkákra, akik lehetőséget adnak számukra, hogy kibontakozhasson tehetségük és mindenhová eljusson pozitív üzenetük.

Down-szindrómás modell népszerűsíti a Victoria’s Secret új kollekcióját

Bár nem ő az egyetlen Down-szindrómával élő sikeres manöken, mégis ő az első, aki Victoria’s Secret-modellként vonulhat be a divattörténelembe. Ez hatalmas lépés a márka részéről, különösen azok után, hogy botrányok sorozatát tudhatja maga mögött. Pár éve még sok kritikát kapott amiatt, hogy angyalaival irreális képet fest a női szépségről, ám ma már nem csak megromlott renoméja helyreállításán fáradozik a cég. Modelljeivel a nőiesség sokszínűségére igyekszik rámutatni.

 

Sofía Jirau szerződtetése ismét megerősíti a márka nyitottságát, a Victoria’s Secret egyértelmű üzenetet küld a társadalomnak, aminek fókuszában az elfogadás fontossága áll. Ez nem csupán a divatszakma megújulásáról, pláne nem a fehérneműket gyártó vállalat berkein belül zajló változásokról szól.

A bullying és a kirekesztés hatalmas problémát jelent a mindennapokban, rengetegen esnek áldozatául a különböző bántalmazásoknak, legyen az szóbeli, írásbeli vagy tettekig fajuló. Sokakat érint a testszégyenítés, a kiközösítés és az elhagyatottság érzése, amire a Victoria’s Secret döntése egyértelműen felhívja a figyelmet.

 

Alapvetően nem könnyű érvényesülni ebben a szakmában, így hatalmas mérföldkőnek számít, hogy egy világhírű vállalat Down-szindrómás modellt foglalkoztat. Ahogy a közösségi média világát, úgy a divatot is elérte az a gondolatébresztő felfogás, miszerint a szépség és a nőiesség nem mérhető egységes, csupán külső adottságokra szorítkozó mércével. Sőt, nem is kell méricskélni sehogy, hiszen úgy pont a lényeg veszik el! Ha mindenki egyforma lenne, nem létezne olyan, hogy különleges.

A 24 éves modell a Love Cloud névre keresztelt kollekció kampányában fog szerepelni. Sofía Jirau hamar megvalósította álmát, ám abban biztosak vagyunk, hogy ez még csupán a kezdet!

 

Kiemelt képek: Jorge A. Reyes Photo/sofiajirau/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés