Nem csupán a felszabadult, tavaszi életérzést, hanem a nagyvárosi, pezsgő életstílust is belesűrítette legújabb kollekciójába a Michael Kors. A divatfotók hűen megidézik a New York-i sikket, Kendall Jenner pedig egy felhőkarcoló tetején készül fel arra, hogy ismét belevesse magát a nyüzsgő miliőbe. Az új repertoár ugyanis kétségkívül a reményt közvetíti, hogy hamarosan visszatérhetünk a gondtalan társasági élményekkel megtűzdelt, megszokott életritmusunkhoz. Úgy legyen!

hirdetés

Michael Kors 2022-es tavaszi-nyári kollekciója maximálisan tükrözi az igazi New York-i életérzést. Ez nem véletlen, a világhírű tervezőnek pontosan az volt a célja, hogy legújabb kreációival elénk tárja a Nagy Alma dinamikus és pezsgő mindennapjait. A nagyvárosi utcaképhez  mindig is szorosan kötődött a divat, ami olvasztótégelyként mossa össze a múlt és a jelen határait. Semmi kétség afelől, hogy méltán tiszteleg szülővárosa előtt a dizájner, ráadásul nem is választhatott volna tökéletesebb modellt a kampányhoz.

 

A fotókat New Yorkban készítették, amihez fantasztikus látkép és egy ikonikus tűzlépcső egyaránt társul. A nappali, valamint éjszakai képek egyaránt megidézik a nagyvárosi hangulatot, a koncepció elképesztően passzol a gyönyörű, sikkes ruhadarabokhoz. Bár Kendall Jenner vérbeli Los Angeles-i, karakteres, energikus kisugárzásával maximálisan megtestesíti a divatért bolonduló, határozott, csábító New York-i nőt.

 

Kendall Jenner már a tavaszi pezsgésre készül

A kollekció nem csupán a New York-i sikket igyekszik megidézni, hanem a múltból visszatérő, meghatározó divatkorszakokat is feleleveníti. A divat ismétli önmagát, általában a leginkább népszerű, valóban ütős trendek, fazonok és stílusok később újra megjelennek mind az utcai divatban, mind a vörös szőnyegen. Nem is csoda hát, hogy Kendall Jenner jó hetven évet utazik az időben egyetlen fotósorozat alkalmával.

 

Az ötvenes években a térdig érő, tányérszoknyás ruhák elképesztően sikkesnek számítottak. Kendall Jenner lazán hozza az akkori szexszimbólumok stílusát, fehér csipkeruhája egyszerre dögös és romantikus. A 26 éves modell sminkjével még tovább fokozták a retró divatfotók hangulatát, vörös rúzsával és csábító tekintetével tökéletesen visszaadja Michael Kors elképzelését.

Egy ilyen nőies darabot a késő tavaszi kisvendéglős vacsorákhoz és randevúkhoz is felkaphat az ember lánya, de éppúgy megfelelő egy kávézós, délutáni baráti összejövetelhez.

 

New York-ban bármikor bárhol viselhet egy nő igazán sikkes, feltűnő ruhadarabokat. Kendall Jenner ebben a csillogó estélyiben úgy fest, mint aki egy nyolcvanas évekbeli fényűző partiról érkezett. A ruha egyszerű vonalvezetése, mégis szemet kápráztató mintázata és anyaga tökéletesen hozza az akkori diszkóstílust egy nőies, kifinomult formában. A járványhelyzet kialakulása előtt, zajlott az élet a New York-i bárokban, a tervező ezt az életérzést igyekszik visszaidézni, miközben a fémszínek trendjére is reflektál.

 

A kilencvenes évek fotóit böngészve jó pár olyan emlékre bukkanhat az ember, ami a mai szemmel nézve hatalmas divatbakinak minősül. Michael Kors azonban megfogta a sikkes, elegáns, mégis vagány vonulatát az akkori érának. Az elegáns anyagú, kissé felsliccelt aljú térdnadrágok korszaka újra elérkezni látszik, a csinos szabású alsó idén is egy nőies blézerrel párosítva lesz különösen trendi.

 

Kiemelt kép: michaelkors/Instagram.

Kép a cikkben: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin/Michael Kors/FashionGoneRogue.com.

  • Megosztás:
hirdetés