A bermuda a tavaszi és a nyári divat egyik legnépszerűbb fazonja, pedig nem lett kevésbé megosztó fazon az elmúlt évek során. A francia stílus alapját képezi, lezser és elegáns szettekben egyaránt feltűnik.

hirdetés

A bermuda a tavaszi divat nagy visszatérője: nem lett kevésbé megosztó

A francia stílus általában ugyanazokra a kulcsdarabokra épül, azonban időnként érzékelhető némi változás az alaprepertoárban. Idén egy megosztó fazon tűnt fel a franciás szettekben, a bermuda ugyanis őrületes lendülettel tért vissza a 2024-es tavaszi trendek között.

Sokan kifejezetten ódzkodnak a térdig, esetleg térd felé vagy alá érő nadrághossztól, ami leginkább alakromboló hatásának köszönhető, mások viszont kifejezetten kedvelik a kényelmes, mégis kellően kánikulatűrő darabokat.

A bermuda valóban szélesítheti az alakot, ha rossz kombinációban tűnik fel, azonban önmagában nem feltétlenül előnytelen. Idén sem lett kevésbé megosztó darab, az elegánsabb stílusú fazonok azonban egyre népszerűbbek.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Elsődlegesen alakromboló, szélesítő hatása miatt kerülik sokan ezt a térdig érő nadrágfazont. Széles vádlik vagy combok esetén valóban nem bizonyul túlzottan előnyösnek, ugyanis a legrosszabb helyre pozicionálja a hangsúlyt, a testvonal tagolásakor tehát ügyelni kell arra, hogy ne rövidítse a lábakat. Monokróm szettekben vagy derékhangsúlyos kombinációban kevésbé előnytelen a bermuda, néhány öltözködési trükkel elkerülhető az alakromboló összhatás.

Az sem sokat segít a bermuda helyzetén, hogy alapvetően egy férfias stílust képvisel, ezáltal a nőies szettekben korábban nem sok eséllyel tűnt fel. Leginkább a határozott kosztümszettekben kapott szerepet, amelyekkel a nők egyfajta karakteres megjelenést szerettek volna elérni. Manapság azonban a maszkulin trendek népszerűségének köszönhetően bármilyen összeállításba beleférnek, korlátok és szabályok nélkül lehet őket variálni a hétköznapok során.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

2024-ben egyértelműen a francia stílus egyik kulcsdarabjának számít, nem meglepő hát, hogy a nőies és elegáns, sikkes szettekben éppúgy szerepet kap. A bermuda férfiasságát a virágos, finom anyagú és romantikus felsők remekül lágyítják. Sokan a tavasz másik legnagyobb trendjével, a magas sarkú papucsokkal boronálják össze a maszkulin darabokat. Ezek az erős stílusmixek egy kis izgalmat és egyediséget visznek a hétköznapi megjelenésbe.

Habár maga a bermuda valóban megosztó, és egy rosszul összeállított kombinációban alakromboló hatással bír, ha ügyesen trükközöl vele, garantált a trendi és sikkes összhatás, miközben a kényelemről sem kell lemondanod. Válassz magas derekú verziót, viseld rövid felsőkkel, vagy tűrd be a blúzodat. Érdemes magas sarkú papuccsal vagy szandállal viselni, ezáltal a lábaid optikailag hosszabbnak tűnnek majd, nem kell attól tartanod, hogy a térdig érő nadrág összenyomja a sziluetted.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés