A nyaklánc megválasztása esetében abszolút nem mindegy, milyen a dekoltázs íve, vonalvezetése. Az ékszerrel észrevétlenül, finoman trükközhetsz, hogy jobban érvényesüljön a nyakad, vagy ne tűnjön rövidebbnek a törzsed, mondjuk, egy magasan záródó pulóver, garbó vagy galléros felső esetében. A legnépszerűbb ruhakivágásokhoz válogattunk össze szolid és dekoratív nyakékeket.

hirdetés

Egy finomabb, visszafogottabb nyaklánc tökéletesen alkalmas arra, hogy kiegészítse a mindennapi és az elegáns öltözékeket, egy díszesebb, feltűnőbb ékszer pedig nemcsak a dekoltázs, hanem a teljes megjelenés fókuszpontja lehet. Ám akár mellékszerepet, akár főszerepet szánunk a kiszemelt darabnak, minden esetben fontos, hogy a nyakék kialakítása tökéletesen illeszkedjen a dekoltázs szabásához vagy a zárt nyakmegoldáshoz.

4 dekoltázs, plusz a magas nyakrész, amit tökéletesen feldobhatsz egy csodás nyaklánccal

Sokféle ruhakivágás létezik, de az ékszerválasztás szempontjából az sem mindegy, hogy milyen alkalomból, illetve milyen stílusban szeretnéd viselni az adott darabot. Másfajta kiegészítést kíván meg egy koktélruha, mint egy farmernadrágos, pulóveres szett, de az ékszernek elsősorban hozzád, a te ízlésedhez kell igazodnia. Rengetegféle divatos nyaklánc sorakozik a téli kínálatban, így biztosan találsz számodra megfelelőt, ami a dekoltázs fazonját is kiemeli, ezáltal különlegesebbé teszi a megjelenést.

V alakú kivágás és galléros nyakrész

A V kivágás hálás fazon, elsősorban azért, mert nyújtja a nyakat és a felsőtestet, ráadásul a derékívre tereli a figyelmet. Ha ezt az előnyös hatását fokoznád tovább, válassz egy V alakban lelógó nyakláncot, ami nem ér rá a ruhára, csak követi annak a kivágását.

 

Galléros ingekhez, különösen, ha a felső gombokat nem gombolod be, a feltűnőbb nyakék, valamint a vízesésszerű dupla vagy tripla soros nyaklánc is jól passzol. Amennyiben szép hosszú nyakad van, és nem kell attól tartanod, hogy az ékszer íve rövidíteni fogja, bevállalhatsz egy szorosan a nyakhoz simuló, esetleg egy nem túl hosszú gyöngysort, de ugyanígy előnyös lehet számodra egy körfazonú, kevésbé feltűnő nyakék.

V alakú dekoltázs esetén a medál sem tilos, sőt, gyönyörűen felhívja a figyelmet a kecses, alaknyújtó ruhakivágásra.

Szív formájú dekoltázs

A szív formájú dekoltázs lényege, hogy a nyak és a kulcscsont területe szabadon van, ami roppant szexi, ugyanakkor elegáns benyomást kelt. Nem jó lezárni egy szoros, vastag környaklánccal, hanem érdemes tovább éltetni ezt a szellős, kecsesen lágy fazont.

 

A vékony, finom nyakékek, melyek alakjukkal követik a kivágás vonalát, tökéletesen alkalmasak arra, hogy finom hangsúlyt adjanak a nőies ruhaszabásnak. Ebben az esetben nem szerencsés, ha a nyaklánc rálóg a ruhára, illetve a feltűnőbb díszítőelemeket is jobb kerülni. Az aszimmetrikus nyakékek, melyek nem szabályos V alakban ugyan, de kissé lelógnak, szintén remekül passzolnak az efféle nyakkivágáshoz. Egy kis finom csillogás nem hat túlzóan.

Carmen-dekoltázs

A vállakat szabadon hagyó, vízszintes vonalból álló Carmen-dekoltázsnál a feltűnő környakláncok és a szolid vékony láncok egyaránt szóba jöhetnek, az utóbbi esetében akár egy csinos medállal fűszerezheted meg az összképet.

 

A ruha stílusától függően választhatsz gyöngyöt, esetleg fémes csillogással hívhatod fel a figyelmet a vállad és a nyakad vonalára. Az igazgyöngy klasszikus díszítés, sohasem megy ki a divatból. Elegáns ruhákhoz éppúgy tökéletesen passzol ez a kiegészítő, mint a mindennapi viseletekhez, persze nem mindegy a nyakék kialakítása.

 

Környak

A környak lehet zártabb és mélyebb fazonú, ettől függően érvényesülhetnek jobban vagy kevésbé a hosszabb, valamint a rövidebb nyakláncok. Ha majdnem a nyaknál végződik a kivágás, előnyösebb lehet egy hosszan lelógó, V alakú nyaklánc, de a körfazonú nyakékek között éppúgy rábukkanhatsz közepesen hosszú kreációkra.

A mélyen dekoltált ruhák és felsők esetében olyan ékszert is választhatsz, amely feszesebben fogja körül a nyakat, viszont a nagyon vastag daraboktól érdemes tartózkodni a körkivágás esetén. Ha inkább nyújtani szeretnéd a nyak és a törzs vonalát, nyúlánkabb függő nyakláncot válassz.

Zárt nyakszabás és garbó

A magas nyakszabás és a garbó nem nevezhető dekoltázsnak, hiszen az ilyen típusú felsők és ruhák szinte teljesen zártak.

 

Pont emiatt érdemes feldobni őket egy szép nyaklánccal, ami adott esetben még lágyítani is tudja a garbó szigorúságát, illetve rövid nyak esetén optikailag megnyújthatja a területet. A garbó letisztult stílusa a feltűnőbb ékszercsodáknak is teret enged, de éppúgy jól mutat egy vékony, hosszú lánccal, melyen visszafogott medál díszeleg.

Csodás ékszerek a kínálatból

 

 

Kiemelt képek és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés