Ezek a mélyen hidratáló testápolók nemcsak a száraz bőr problémáját orvosolják, hanem a striák és a petyhüdt területek láthatóságát is csökkentik. Árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk az univerzális termékeket.

hirdetés

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a bőrápolás bizony nem merül ki az arckrémek, illetve szérumok használatában. A test többi felületén éppen akkora szüksége van törődésre a bőrnek, különösen a forró nyári időszakban, amikor még a nap sugaraival, a tenger sós, illetve a strandok klóros vizével is meg kell küzdenie a barriernek. Egyesek csak akkor észlelik, hogy bizony-bizony a dehidratáltság nem csak az arcukat érinti, a lábukat is száraz foltok tarkítják, amikor előveszik a szekrényből a rövidnadrágot vagy miniszoknyát.

A legjobb, hogy a megfelelő összetevők segítségével a hidratálás mellett más pozitív hatás is elérhető a testápolás során. Számos olyan készítmény akad, amely a mély tápláláson túl finomítja, halványítja a striákat, vagy éppen szuper komponensekkel igyekszik megőrizni a feszességet. Márpedig a nyári szezonban nélkülözhetetlen egy atombiztosan remekelő testápoló, amely nemcsak ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de még az esztétikailag zavaró problémákat is képes orvosolni.

A galériában összegyűjtöttünk néhány szuper hatóanyaggal felturbózott testápolót, amelyek garantáltan jól jönnek a nyári, forró szezonban. Mélyen hidratálják a bőrt, némelyikük pedig kifejezetten alkalmas a striák halványítására, a bőr feszesítésére.

 

Testápolók a legjobb összetevőkkel

Bár sokan illat és kinézet alapján választják ki a nyári testápolójukat, érdemes inkább az összetevők alapján eldönteni, hogy melyik lesz a legalkalmasabb a bőr ápolására. Vannak, akik a bőrszárazsággal küzdenek leginkább, míg másokat a csíkok és a hámréteg megereszkedése, a kontúrvesztés zavar jobban. Ahhoz azonban, hogy ne csak vakon találgasson az ember lánya, célszerű tisztában lenni azzal, hogy mely hatóanyagokat célszerű kiszúrni az összetevők listáján.

A hidratálás és a bőrfeszesítés ráadásul némileg összefügg, hiszen számos olyan összetevő van, amely mindkét problémára megoldást nyújthat, valamint azt is szem előtt kell tartani, hogy a vízhiányos, dehidratált hámréteg sokkal inkább kiadja a bőrfelület egyenetlenségeit. Amint feltöltődik a szomjas bőr, a striák és a petyhüdt területek sem lesznek olyan látványosak.

Az egyik legismertebb hidratáló összetevő egyértelműen a hialuronsav, amit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Nem lehet vele hibázni, hiszen minden bőrtípus és korosztály számára ajánlott, mélyen feltölti a kitikkadt hámréteget, ragyogást és puhaságot kölcsönöz a bekrémezett területnek. A ceramidokkal gyakorlatilag ugyanez a helyzet, ahogy a sheavaj szintén rendkívül kedvelt összetevője a hidratáló, testápoló termékeknek.

 

Az argánolaj nem csak táplálja a kitikkadt, megviselt bőrt, a striákat szintén hatékonyan halványítja. Nagyon sok kencében és olajkeverékben alkalmazzák, népszerűségét nem a véletlennek köszönheti. A Q10 és a C-vitamin szintén javítja a hámréteg rugalmasságát. A Q10-ben gazdag, C-vitaminnal dúsított testápolók is remek választásnak bizonyulnak a nyári időszakban.

Azt azért mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a striák, valamint a bőr megereszkedése ellen nem feltétlenül elegendő a rendszeres kenegetés. A bőrápolás csupán egy pillér a folyamatban. A genetika, illetve az életmód is jelentős mértékben közrejátszik abban, hogy a hámréteg mennyire rugalmas, hogyan reagál az idő múlására és a különböző környezeti hatásokra.

Ráadásul a bőr feszesítésére és a csíkok eltüntetésére egyik testápoló sem alkalmas. Az efféle kencék maximum halványítják a már meglévő striákat, elősegítik a rugalmasság visszanyerését. A megfelelő hatóanyagok leginkább a megelőzésben aratnak sikert, ha jelentősebb, látványosabb változást szeretne elérni valaki, célszerű a lézeres beavatkozások között nézelődnie.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés