Különleges, egyedi csecsebecsék készülnek a Zema ékszer-manufaktúrában. A márka darabjai mindig ámulatba ejtően szépek, hiszen a páratlan kialakítások aprólékos festéssel egészülnek ki. A legújabb kollekció pedig talán még a szokásosnál is látványosabbra sikerült.

hirdetés

A Zema talán az egyik legkülönlegesebb magyar márka. Az ékszerek porcelánból, aprólékos eljárással készülnek. A porcelánt elsőként különleges formákba öntik, majd száradás után következik az égetés. Mázolás után a helyükre kerülnek az egyedi motívumok, melyek sokszor reflektálnak történelmünkre, művészetünkre és magyarságunkra. A kiegészítők gyártása a manufaktúrán belül valósul meg, és szinte minden munkafázist kézzel végeznek.

Ám nem csak az kivételes gyártási folyamat miatt emelkedik ki a magyar márkák közül a Zema. Papp Erzsébet, a márka kreatív igazgatója minden évben egyedibbnél egyedibb kollekciókat alkot, melyeknek mindig különleges jelentésük, tartalmuk van. Az ékszerek magukban hordozzák a magyar hagyományok, valamint kulturális és a művészi sajátosságok egy jókora szeletét. A márka számára kiemelten fontos az értékek, tradíciók megőrzése.

Ismét látványos ékszercsodákkal jelentkezett a Zema porcelán és ékszer-manufaktúra

A ZEMA Porcelánmanufaktúra minden évben új kollekcióval jelentkezik. Az elmúlt években már sok régi motívumot, illetve művészeti alkotást csomagoltak új köntösbe, most pedig a reneszánsz kor jól ismert mintái, kialakításai elevenednek meg az ékszereken. A bemutató a Szépség Reneszánsz fantázianevet kapta, nem véletlenül.

A kifutón bemutatkoztak a különleges nyakláncok, fülbevalók és karperecek, melyeket Mátyás király corvinái ihlettek.

 

Az új kollekció meghatározó formái a különféle gömbök, melyek 21 karátos aranydíszítést és aprólékos festést kaptak. Minden darab egyedi, hiszen a festés kézzel készül. A gömbök több méretben is megtalálhatók a repertoárban, ezzel is reflektálva a korszak legnagyobb tudományos felfedezésére.

 

A színek, glóbuszok mellett megjelenik az arany és a fekete színjátéka. A két erőteljes tónus igazán előkelővé, fejedelmivé teszi a darabokat. Az ékszerek stílusukban és hangulatukban is megidézik a reneszánsz divatra jellemző gazdag és színes anyaghasználatot, az arany és ezüst szálakkal, gyöngyökkel, festett, színes részletekkel díszített ruhák pompáját.

A Zema bemutatóján a reneszánsz darabok mellett az új Royal-kollekció kézzel festett remekművei is debütáltak. Minden darabból egyetlenegy készül, így ezek garantáltan nem jönnek velünk szembe az utcán.

A látványos bemutatót ismert magyar nők zárták: különleges ékszereket viselt Czippán Anett, Fésűs Nelly, Gaál Noémi, Görgényi Fruzsina, György-Horváth Zsuzsa, Madár Veronika, Pataki Zita, Som-Balogh Edina, Völgyesi Gabi, Wolf Kati. Az est házi asszonya Csisztu Zsuzsa, míg a fővédnöke Szijjártó-Nagy Szilvia volt.

Papp Erzsébet, a ZEMA ékszerek tervezője és a sztárvendégek.

 

A ZEMA darabjai megvásárolhatók a márka webshopjában, illetve a márkaboltban. A ritkább darabokat utóbbiban érdemes szemügyre venni.

 

Képek: Szaka József. 

  • Megosztás:
hirdetés